"Gazze'de su krizi" uyarısı

/ Kaynak: AA
"Gazze'de su krizi" uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Gazze'de önümüzdeki yıllarda ciddi boyutta su ve elektrik krizi yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Gazze'de önümüzdeki yıllarda ciddi boyutta su ve elektrik krizi yaşanabileceği uyarısında bulundu. İİT'ye bağlı İnsani İşler Birimi tarafından yayımlanan "Gazze'de İnsani Durum" başlıklı raporda, bölgede yaşanan su ve elektrik sıkıntılarına yer verildi.

Gazze'de ciddi boyutlarda su sıkıntısı yaşandığına işaret edilen raporda, bu durumun nedenleri olarak yer altı su kaynaklarının kirlenmesi, yağışlardaki azalma, İsrail'in yer altı sularını kendi tarafına çekmesi ve nüfustaki yüzde 3,5'lik artış gösterildi.

Gazze'nin 6 yılı aşkın bir süredir ağır ambargo altında olduğunun ifade edildiği raporda, bölgede büyük çapta elektrik sıkıntısı yaşandığı da kaydedildi. Raporda, Gazze'de elektrikli aletlerin kullanımındaki artışa karşılık enerji kaynaklarında azalma görüldüğü belirtildi. İİT ayrıca Gazze'deki ihtiyaçların belirlenmesi için bir veri bankası oluşturulması, bölgeye yönelik sivil ve uluslararası yardımların koordineli bir şekilde yapılması çağrısında bulundu. nbsp;




DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...