Eski HSYK üyesinin evinden Gülen kitabı çıktı

Düzenleyen:
Eski HSYK üyesinin evinden Gülen kitabı çıktı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ/PDY örgütünün yargı ayağına gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan eski HSYK üyesi Teoman Gökçe, evinde çıkan Gülen kitapları için ‘İnternetten indirdiğim bazı metinleri hoşuma gittiği için bulundurdum.

Ebru KARATOSUN

Kime ait olduğuna da bilmiyordum. Evimde bulunan kitaplık yasaklanmış kitaplardan da değildir” dedi. Gökçe, Ankara Sincan Başsavcılığı’nca ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’, ‘TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlamalarından tutuklandı. Yaklaşık 25 yıldır hakim olarak görev yaptığını söyleyen Gökçe, kendisini, “Yaptığım görev boyunca ne böyle bir ithamla karşı karşıya kaldım, ne da benzeri suçlarla cezai ya da idari herhangi bir kovuşturmaya uğradım. Görevimi anayasaya, kanunlara, yasanın bize verdiği yetkilerle yerine getirdim” sözleriyle savundu. 

Teoman Gökçe evinde yapılan aramada dinî kitaplar bulunduğunu, örgüt lideri Fetullah Gülen’e ait kitaba polisler tarafından el konulduğunu söyledi. Söz konusu kitabın bir tefsir kitabı olduğunu ifade eden Gökçe, “İnternetten indirdiğim bazı metinleri hoşuma gittiği için bulundurdum. Kime ait olduğuna da bilmiyordum. Evimde bulunan kitaplık yasaklanmış kitaplardan da değildir. Bu kitap halen piyasada satılan ve para karşılığında alınabilen basın ve yayımı yasaklanmamış bir kitaptır” diye konuştu.  

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...