'Yenikapı ruhunu kaybetmeyelim'

Düzenleyen:
'Yenikapı ruhunu kaybetmeyelim'

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz gecesi hain darbeye karşı tüm kesimlerin bir araya gelmesi Türk siyasi tarihinde bir milat oldu. Ortaya çıkan atmosferin bozulmaması için ortak görüş bu birliktelik ruhunun devam etmesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve milyonlarca vatandaşın katılımıyla Yenikapı’da âdeta tek bir yürek olduk. Siyasette ortaya çıkan birliktelik tüm kesimlerce takdirle karşılandı. Mitingin ardından partilerin temsilcileri ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi. Birlik ve beraberlik ruhunun verildiği mesajlar özetle şöyle:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan:   Milletin seçtiği tüm temsilciler, bir arada miting meydanına çıktılar, milli iradeye, demokrasiye hiç kimsenin darbe vuramayacağını haykırdılar. Ortaya çıkan tablo, yeni bir Türkiye’nin ilanıdır. Her türlü işgal hareketine karşı istiklal mücadelesini yükselttiğimiz kutlu bir gün olarak tarihe kayıt düştük. Siyasette ortaya çıkan bu birliktelik ruhu, eğer devam ettirilebilirse Türkiye, kendisine karşı yapılan bütün planları bozacaktır. 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök:  Yenikapı 15 Temmuz gecesinin oluşturduğu ruh siyasetin yüz akıdır. Türk siyaseti çok önemli bir sınav vermiş ve demokrasiye, milli egemenliğe, seçmenin iradesine tartışmasız bir şekilde sahip çıkarak darbecilerin karşısında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Oluşan siyasi atmosferde herkesin kendi özeleştirisini yapmak suretiyle bu yeni siyaset diline katkı yapması gerekir. Ülkeyi yönetmek sorumluluğu olan iktidar partisinin bundan sonra atacağı adımlar çok önemlidir. Biz Türkiye’nin çıkarına uygun olan her konuda CHP olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal:  Miting, milletimizin birliği, beraberliği ve demokrasiye bağlılığı açısından çok anlamlı ve önemliydi. Yenikapı ruhunun devam etmesi için toplumla da bir kucaklaşmanın gerçekleşmesi ve bir an önce normalleşmenin sağlanması gerekiyor. Örgütlü olan, FETÖ ile ilişkili olanlar, bizatihi görev alanlar ayıklanıp masum vatandaşların normal hayatına dönmesi gerekir. Asıl o zaman Yenikapı ruhu işlemiş olacak. Birlik, beraberlik içinde, parlamentoda bu çalışmaları yapacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...