'216 darbeci asker hâlâ firari'

Düzenleyen:
'216 darbeci asker hâlâ firari'

POLİTİKA Haberleri

“Bunların içerisinde 9’u general. Ancak firarilerin Kuzey Irak’ta olduğuna dair bir bilgi yok”

İsmail Sonsuz ANKARA

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında dün Çankaya Köşkü’nde toplandı. Toplantının ana konusu 4’üncü Kanun Hükmünde Kararname oldu. İstihbarat teşkilatında köklü reformu da kapsayan kararname üzerinde son değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda kabine üyeleri, Başbakan Yıldırım’a FETÖ temizliğiyle ilgili bilgi verdi. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş özetle şunları söyledi...

GÜLEN’İN İADESİ:  Yenikapı’dan sonra ABD yetkililerinin Gülen’i orada saklamak, korumak, kollamak konusunda ciddi tereddütler geçirmeye başladıklarını zannediyorum. Bundan sonra ABD’li yetkililer tercih yapmak durumundadır. Ya insanları katleden, binlerce kişiyi yaralayan bir darbenin terörist elebaşını koruyacaklar ya da 79 milyon Türk beklentilerine yanıt vereceklr.

“KAÇAKLAR KANDİL”DE İDDİASI:  Şu an 186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firari. Bunların içerisinde 9’u general. Ancak kaçakların Kuzey Irak’ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi, bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır. Bunlar şu an spekülasyon mahiyetinde birtakım sözlerdir.

14 AĞUSTOS İDDİASI:  216 firari asker var. Bunlar görünen kısmı. FETÖ; darbe teşebbüsünün icebergin üzerinde kalan kısmı. Bunun altında görünmeyen büyük kısım olduğunu zannediyoruz. Bunların, ‘biz vazgeçtik tamam yapamadık’ diye kenara çekileceklerini düşünmek herhalde saflık olur. Ancak şunu söyleyeyim, milletimiz bu anlamda rahat olsun. Bir daha Türkiye’de Allah’ın izniyle askeri darbe yaparak yönetime el koyma şeklinde bir operasyonda bulunmaları mümkün değildir. En ufak istihbarat değerlendiriliyor. Uyanık olacağız. Siber saldırı mı yaparlar, başka saldırı mı, hepsini önleyecek çalışmalarımız devam ediyor.

FETÖ İÇİNDEKİ YABANCILAR: Şu ana kadar toplam 10 yabancı uyruklu hakkında FETÖ ile irtibatlı olmaktan dolayı işlem yapılmıştır. Bunlardan 9 tanesinin FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilirken, 4’ü tutuklanmıştır, 1 tanesi ise firaridir.

RTÜK PAYININ İNDİRİLMESİ:  RTÜK’ün reklam gelirlerindeki payın düşürülmesi konusunda ilgili arkadaşlarımızın yoğun talepleri oldu. 15 Temmuz akşamı Türk medyası büyük bir demokrasi sınavından yıldızlı pekiyi ile mezun olmuştur. Şükranımızın bir göstergesi olarak karar aldık ve yüzde 3 olan reklam gelirleri payını yüzde 1.5’a indirdik. Parlamentoya giden torba kanun içinde bu madde de var.  

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...