Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ devlete nasıl sızdı? İşte o çarpıcı yazışmalar!

Düzenleyen:
FETÖ devlete nasıl sızdı? İşte o çarpıcı yazışmalar!

GÜNDEM Haberleri

Bursa’da geçen yıl Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üst düzey yöneticisi ‘'Semih’' kod adlı Necati Uysal’ın evinde ele geçen belgelerde, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile ilgili çarpıcı yazışmalar ortaya çıktı.

Bursa’da geçen yıl 17/25 Aralık’ın ardından düzenlenen FETÖ operasyonunda, örgütün liderlerinden olduğu öne sürülen ‘Semih’ kod adlı Bursa İlk Kariyer Net Derneği Yöneticisi Necati Uysal ile eşi Esra Uysal son anda kaçtı. Olayla ilgili aralarında zabıt kâtiplerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı ve 9 şüpheli tutuklandı. Temmuz ayında soruşturma tamamlanarak dava açıldı. Habertürk'ün haberine göre, Uysal’ın evinde yapılan aramada ise örgütle ilgili çarpıcı belgeler bulundu. Hazırlanan iddianamede örgütün sistematik bir şekilde devlet kurumlarına sızarak bu kurumlara eleman yetiştirmek amacıyla çalışma yaptığı belirlendi. İddianamede ayrıca, örgütün devlet kurumlarına hiyerarşik şekilde, planlı olarak sızmaya çalıştığı, devletin tüm kademelerini ele geçirmeyi amaçladığı, organize hareket ettiğine de yer verildi.
 

TİB VE GİZLİLİK TALİMATLARI

Ele geçen belgelerde FETÖ üyelerinin, darbe girişiminin ardından kapatılmasına karar verilen TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ile ilgili değerlendirmesi de bulundu. TİB’le ilgili örgütün, kurumun kendilerine bağlı olduğunu söyledikleri ve “TİB artık bize bağlı. Görüşmeleri dinleyelim” diye yazıştıkları ortaya çıktı. FETÖ’nün üst düzey bir sorumlusunun TİB’le ilgili şu talimatları verdiği saptandı: “Telefon irtibatlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Başvuracak adayın telefonu temiz değilse hizmetle ilgisi olmayan bir akrabasının kullandığı hattı alıp kendi hattını kapatsın. Kuruma o numarayı versin. Baz istasyonu aynı şehir olması iyi olur. Telefonlar erken temizlenmeli, verilen telefon numarası hizmette kullanılmamış temiz telefon numarası olmalı, hizmet etiketli kişilerle telefonun irtibatı olmamalı.” İşte FETÖ/PDY mensuplarından uymaları istenen ‘gizlilik talimatları’...

‘YARDIM NAKİT YAPILMALI’

-Kullandığımız araçların plakaları ve benzin istasyonları üzerinden sürekli kontrol altında tutuldukları unutulmamalı.

-Cep telefonlarından hizmet kurumlarına telefon irtibatı yapmayın, hatta SMS dahi göndermeyin. Gerekliyse ‘cover m’, ‘kakao’ gibi programlar kullanın.

-Kredi kartı harcamalarının takip altında olduğu bilinmeli, hizmetsel harcamalar ve hizmet kurumlarında yapılan harcamalar nakit yapılmalı.

-E-posta ve normal postaların kontrol altında tutulduğunu unutmayın açıp içine bakıp tekrar eskisi gibi kapatabilirler.

-Müstear (takma isim) isim mutlaka kullanılmalı.

-Otobüs, uçak seyahatlerinde, turlarda ortak rezervasyon yapılmamalı.

-Hizmetten olanlarla irtibat minimuma indirilmeli.

-Hizmet müesseselerine şahsi araçlarla giriş yapılmamalı, araçlar uzağa bırakılabilir.

BAŞVURULARA DİKKAT

-Adli sicil kaydı temizliği yapılmalı.

-Fatura-kontrat kaydı olmamalı.

-Köşe yazarlarına müspet menfi yorum yazılmamalı.

-Hizmet iltisaklı dernek üyeliği olmamalı.

-Kurum çalışanları referans olarak kullanılmamalı. Referans adaya kefil olacağından daha çok araştırılıyor.

-Hizmet müesseselerinden kredi kartları ile alışveriş yapmamalı.

-Referans ve arkadaş olarak bakkal, muhtar, öğretmen, esnaf yazılabilir.

-Facebook, Twitter hesabı olmamalı. Gerektiği durumlarda açtırabiliriz.

-Gazete ve dergi aboneliği, kendisi ya da birinci derece akrabanın üzerinde olmamalı.

-Bank Asya’da birinci derece akraba dahil hesap bulunmamalı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...