Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meslek lisesinde uzmanlık dönemi

Düzenleyen:
Meslek lisesinde uzmanlık dönemi

Ekonomi Haberleri

Sektörün nitelikli işgücü talebini karşılamak için meslek liselerinde yeni bir dönem başlıyor. Buna göre sadece belirli bir alana yönlendiren, bir alanda uzmanlaşmış Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri açılacak

Gökhan Kaya ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sektörün nitelikli işgücü talebini karşılayan meslek liselerinde yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor. Bakanlık, meslek liselerinin ayrı ayrı bölümleri bünyelerinde barındırması yerine tek bir alana odaklanması için çalışma başlattı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ‘Bir Alanda İhtisaslaşmış Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ bir yazıyı 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderdi. Nitelikli işgücünün öncelikle okulların istenilen niteliklere sahip olmasıyla mümkün olduğunu kaydeden Müsteşar Yusuf Tekin, bu doğrultuda insan gücünü ve mali kaynaklarını sadece belirli bir alana yönlendiren, bir alanda ihtisaslaşmış Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bu okullarla kamuoyunda mesleki eğitime olan farkındalığın artırılması ve alanında markalaşmış okullar hedeflendiğine dikkat çeken Tekin, bulunduğu şehrin ekonomisine katkısı doğrultusunda, meslek liselerinin bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş işgücünün sağlanmasında kilit rol oynamaları veya gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar verilmesinin planladığını belirtti. Tekin, bu okulların öğretmen, öğrenci ve sektör desteği ile tek bir alanda meslek eğitimine yoğunlaşmalarının, arzulanan kalitede mesleki ve teknik eğitime ulaşmada okulların önünü açacağını dile getirdi. Tüm bunlar dikkate alındığında Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde sektör desteği ile belirli alanda ihtisaslaşmanın gerekliliğinin ortaya çıktığının kaydeden Tekin, her ilde tematik eğiteme zemin hazırlanması açısından bu okulları açılmasının hedeflendiğini açıkladı. Bu kapsamda, bu okullarda mevcut alana ait birbirini tamamlayan en fazla 3 dalda program uygulanacak, tek alanı olan mevcut okulların bu kapsama alınması veya yeni açılacak okulların tek alan üzerine açılması sağlanacak. Onayları alınacak mesleki ve teknik Anadolu liselerinin, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde açılması planlanıyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...