Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bankalara siber saldırı ihbarları

Düzenleyen:
Bankalara siber saldırı ihbarları

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün 15 Temmuz akşamı giriştiği hain darbe girişiminin ardından yeni kalkışmada bulunup bulunmayacağı tartışılırken bankalara siber saldırı ihbarları da her geçen gün artıyor.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından gözler yeni bir saldırıya kalkışıp kalkışmayacağına çevrilirken, bankalara siber saldırı ihbarları yağmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in başkanlığında bir araya gelen 10 banka, gelen ihbarları masaya yatırdı. Teyakkuza geçen bankalar olası bir saldırıya karşı güvenlik sistemlerini yeniden kontrol etme kararı aldı.

DİJİTAL ALT YAPISI GÜÇLÜ
Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip bankaların dijital altyapısı oldukça yüksek bir teknoloji ile kuruldu. Güvenlik zaafı olmadığını belirten bankacılar, siber saldırıların sadece erişimi engelleyici trafik oluşturduğuna dikkat çekiyor. Müşterilerin kuruma erişim trafiğini aksatarak hizmetlerin engellenmesine yol açan DDOS atakları, çoğunlukla bankalar tarafından bloke edilebiliyor. Bankacılar, müşterilerin kişisel bilgilerinin çalınmasına yönelik saldırılara karşı da tüketicilerin dikkatli olmasını öneriyor.

GÜNLÜK 2 MİLYARLIK HACİM

Bankacılık sektörünün en hızlı büyüyen alanlarından biri olan dijital bankacılık hizmetlerinin Türkiye'de günlük 1.5-2 milyar işlem hacmine ulaştığı tahmin ediliyor. Türkiye'de günlük bankacılık işlemlerinin yüzde 85'inden fazlası mobil chiazlar dahil dijital platformlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Geçen yıl aralık ayında Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin ardından 2 hafta süreyle Türkiye'ye yönelik siber saldırılar gerçekleşmişti. Bu saldırılardan bankacılık sektörü de nasibini almıştı.

VERİ MERKEZLERİ HEDEF ALINMIŞTI

Aralık ayında gerçekleşen saldırılar, bankaların veri merkezlerine kadar ulaşmış ancak internet altyapısını yavaşlatmanın ötesine geçememişti. Uluslararası hacker grubu Anonymous, sosyal medyaya yansıyan açıklamalarında Türkiye'nin IŞİD politikasına yönelik iddialar ortaya atarak, havalaanlarını, askeri kurumları ve özel kurumlarla devlet organlarını hedef aldığı yönünde tehdit etmişti.

Kaynak: Sabah

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...