Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telefonların da tansiyonu çıkar

Düzenleyen:
Telefonların da tansiyonu çıkar

TEKNOLOJİ Haberleri

Yaz aylarında cep telefonlarında oluşan ısınma cihazlarda ekran donması, ses ve şebeke problemlerine yol açıyor

Ömer TEMUR

Türkiye en sıcak yaz mevsimlerinden biri yaşıyor. Kalp ve tansiyon hastaları için risk oluşturan sıcaklar elektronik cihazlar için de büyük tehlike barındırıyor. Aşırı sıcaklar cihazın ömrünü azalttığı gibi ses ve şebeke sorunlarına yol açıyor. Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, sıcakların cep telefonlarının en büyük düşmanlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, "Cep telefonunda sıcaklığı artıran her şey cihazın ömrünü kısaltır. Çünkü telefonda kendi kendini soğutan bir sistem yok" dedi. Özellikle yaz aylarının elektronik cihazlar için riskli bir dönem olduğuna dile getiren Gülgeç, "Yazın cep telefonlarını daha fazla korumak lazım. Çünkü cihazın sıcaklığına ek olarak ortam sıcaklığı var. Dolayısıyla kılıf kullanmaktan kaçınmak gerek. Kılıf estetik açıdan güzel görünüyor ama işlevsel açıdan cep telefonunun ömrünü ciddi anlamda azaltıyor. Ayrıca yan sanayi ürünler de cep telefonun en büyük düşmanı. Yan sanayi şarjlar, piller, adaptörler patlamaya sebep olabilir. Normalde telefon patlamaz ama pil patlar. Mutlaka orijinal şarj kullanılmalı" diye konuştu. 

TERE KARŞI DİKKAT

Gereksiz uygulamaların da cihazlarda ısınma sorununa yol açtığını anlatan Tayfun Gülgeç şu bilgileri verdi: "Arka planda çalışan uygulamalar cep telefonunun ısınmasına sebep olur. Pilin ne kadar hızlı tükendiğini bu tür uygulamalarda görebilirsiniz. Özellikle uydu ile iletişime giren uygulamaları kullanmadığınız durumlarda kapatın. Konum ayarlarını kapatın. Bunların hepsi telefona ciddi bir işlem yükü getiriyor ve hararet yaptırıyor. Telefonun içerisinde çok ince elektronik devreler var. Yani telefon ne kadar ince ise o kadar hassas oluyor. Ana kartlar sentetikten yani plastikten yapıldığı için deforme oluyor. Ekran donması, ses ve şebeke sorunları bundan kaynaklanıyor." Nemin her türlüsünün telefonun ömrünü azalttığını anlatan Gülgeç, yazın terli şekilde telefon kullanımının da ses problemlerine yol açtığını söyledi. 

"Lansman dönemlerinde satışlarımız %25 artıyor"

Piyasanın yarı fiyatına sigorta hizmeti verdiklerini belirten Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, "Cep telefonu, tablet, bilgisayar, televizyon ve fotoğraf makinelerini kırılma, sıvı teması, yüksek voltaj, gasp, kapkaç ve hırsızlığa karşı sigorta ediyoruz. Teknomarketlerde 400-500 liraya alınan sigortayı biz 200 liraya veriyoruz. Bin liralık telefonda 200 lira, 4 bin liralık telefonda 200 lira. Ancak e-ticaret sitesinde baremlerimiz var. Bir yılda iki defa ekran onarımı veriyoruz. Onaramazsak telefonun yenisini veriyoruz. Gasp, kapkaç, hırsızlık olaylarında telefonun bedelini ödüyoruz" dedi. Müşterilerin yüzde 60'ının Samsung, yüzde 15'inin de Apple kullanıcılarından oluştuğunu söyleyen Gülgeç, "Lasmans dönemleri satışlarımızı direkt etkiliyor. Yeni cihazlarını sigorta ettirenlerin oranı yüzde 25 artıyor" ifadelerini kullandı. 

Türklerin en kusurlu 5 hareketi

1 - Düşürme ve kırma 
2 - Bayanlarda çantada, 
erkeklerde ise kaza 
sonrası oluşan hasarlar.
3 - Sıvı teması 
4 - Şarj problemleri 
5 - Üretim hatası (Daha çok garanti kapsamına giren hatalar)

 

TEKNOLOJİ GÜNLÜĞÜ

ZTE’nin yeni modeli Blade V7 Lite Türkiye’de

ZTE'nin yeni modeli Blade V7 Lite Türk tüketicilerle buluştu. 5 inç HD ekran, metal gövde, 13 MP ön ve 8 MP arka kamera, ön kamera flaşı, parmak izi okuyucusu gibi özelliklere sahip olan ZTE Blade V7 Lite, Android 6.0 işletim sistemi, dört çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM  ile geliyor. 16 GB dahili hafızası olan ZTE Blade V7 Lite, micro SD kart desteğiyle de daha geniş kapasite imkanı sunuyor. 799 TL’lik fiyata sahip olan ZTE Blade V7 Lite, Türkiye'de piyasaya çıkış dönemine özel kampanya boyunca MediaMarkt mağazaları ve mediamarkt.com.tr adresinden 699 TL’dan satılacak.

7 Ağustos'ta 1.5 milyon demokrasi tweeti

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından, Türkiye ‘demokrasi’ için kilitlendi. 7 Ağustos pazar günü İstanbul Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde Cumhuriyet tarihinin en büyük katılımına imza atılırken, sosyal medya da ‘demokrasi şölenine’ katıldı. Adba International tarafından hazırlanan ‘Şehitler Mitingi Dijital Mecralar Analizi’ne göre 7 Ağustos günü Twitter’da toplam 7 milyon 413 bin paylaşım yapıldı. Gün içinde atılan tweetlerin yüzde 20’si mitingle ilgili oldu. Miting ile ilgili paylaşımların sayısı ise 1 milyon 532 bin adedi buldu. TT listesinde en fazla paylaşım ise  560 bin ‘TekMilletTekYürek’ hashtagi ile yapıldı.

İşte ‘Şehitler Mitingi Dijital Mecralar Analizi’ raporunda öne çıkanlar: 

¥ Toplam paylaşımlar arasında birlik ve beraberlik mesajı içeren tweetlerin oranı yüzde 30’ları buldu.
¥ Ünlü simaların paylaşımları yüzde 10’luk bir hacme sahip oldu.
¥ Darbeci Semih Terzi’yi alnından vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili paylaşımların payı ise yüzde 6’ları buldu. 
¥ HDP’yi de mitingde görmek isteyenlerin oranı yüzde 3 olurken, istemeyenlerin oranı yüzde 2 olarak belirlendi. 
¥ Paylaşımların yüzde 65’ini erkek, yüzde 35’ini ise kadın kullanıcılar yaptı.

Türkiye yazılım ihracatının dörtte biri Ekin Teknoloji’den

Akıllı kent ve trafik uygulamalarıyla adını duyuran Ekin Technology, 2015 yılında ihracatını ikiye katladı. Türkiye’nin yazılım ihracatının dörtte birini tek başına karşılayan Ekin Technology, “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2015” araştırması kapsamında 17 basamak birden yükselerek yüzde yüz sermaye ile en çok yazılım ihracatı yapan Türk firması oldu. "Bilişim 500" sonuçları ile başarılarını bir defa daha ispatladıklarını belirten Ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, "Ayrıca Sistem Entegratörü İş Uygulamaları kategorisindeki birinciliğimizle de yazılım entegrasyonundaki liderliğimizi taçlandırdık. Katma değerli ürünlerimizle Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

4 bin 400 çift internetten “evet” dedi

GittiGidiyor yılın ilk yarı sonuçlarını açıkladı. GittiGidiyor 2016'nın ilk 6 ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 31’lik bir büyüme sergilerken üye sayısını 15.2 milyona çıkaran sitenin mobil uygulamasının indirilme sayısı ise 3.7 milyona yükseldi. 2016 ilk yarısı itibariyle toplam trafiğinin yine yüzde 60’ı mobilden gelen site, bu süre içerisinde 232 milyon defa ziyaret edildi. Geçen altı ay içerisinde 1.6 milyar sayfa görüntülenmesi alan GittiGidiyor’un aylık ortalama ziyaretçi sayısı ise 38.7 milyon oldu. Kurulduğu günden bu yana 300 binden fazla satıcının satış yaptığı platform, her iki saniyede bir ürün satma başarısını bu dönemde de göstermeye devam ederken site üzerinden en çok salı günleri alışveriş yapıldı. GittiGidiyor’da bu yılın ilk altı ayında en fazla satılan ilk üç ürün ise cep telefonu kılıfı, cep telefonu ve bitki tohumu oldu. Yılın ilk altı ayında 4 bin 400 çift satın aldıkları alyanslar ile bir yuva kurmaya “evet” dedi.

Instagram yarışmasına başvurular başladı

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Instagram yarışması Canon Eurasia’nın desteğiyle başlıyor. Bu yıl 3. kez düzenlenecek fotoğraf festivali ‘Fotoistanbul 2016’ kapsamındaki yarışmaya herkes #Fotoistanbul2016 etiketiyle fotoğraflarını yükleyerek katılabiliyor. 21 Ağustos’ta bitecek yarışmada ilk üç isim, Canon 6D & EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM Lens, Canon Powershot G3 X ve Canon EOS M3 & EF-M 18-55mm IS STM Lens kazanacak. İlk 10 fotoğraf Beşiktaş Meydanı’nda sergilenecek.

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...