Bakan'dan Gülen'in iadesi ile ilgili flaş açıklama

Düzenleyen:
Bakan'dan Gülen'in iadesi ile ilgili flaş açıklama

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in ABD'den iade sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ: 'ABD eğer Gülen'i vermezse, bir teröriste Türkiye'yi değişmiş olacak' dedi...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA Editör Masası'nda soruları yanıtlıyor. ABD'nin Fethullah Gülen'i iade edeceğine inandığını söyleyen Bakan Bozdağ "Fethullah Gülen'le ilgili 4 ayrı dosyayı ABD'ye ilettik bunun dışında Gülen'in yakalanması ve tutuklanması için talepte bulunduk. ABD bu yazıları aldıktan sonra bizden neden bu tutuklama talebinin acil olduğunu sordular, bizde cevapları gönderdik. Ardından da şahsıma mektup geldi, iki ülke arası uzmanların gelip gidebileceğine dair. Bizde öncelikle sizden uzman heyet gelsin sonra da Türkiye'den bir heyet ABD'ye gitsin dedik. Dışişleri Bakanı ile bizzat geleceğimi de ifade ettim. Henüz gönderdiğimiz dosyaya olumlu ya olumsuz bir cevap kalmadı. Fakat bugüne kadar gelen açıklamalardan iadeyi tartıştıkları ve önemsedikleri ortaya çıkıyor. Biz bunu önemsiyoruz" dedi.

EMPATİ ÇAĞRISI

ABD yetkililerine bu konuda empati yapmayı öneren Bakan Bozdağ, "ABD'de Beyaz Saray, Pentagon bombalansa, halkın üzerine tanklar sürülse, Genelkurmay Başkanı esir alınsa 240 ABD vatandaşı ölse, bu eylemleri gerçekleştiren terörist Türkiye'de olsa. Türkiye de elinizdeki belgelere bakalım diye oyalasa, ABD bundan memnun olur mu? Ladin ikiz kuleleri bombaladığında ABD ispat mı gösterdi?" diyerek ABD'nin tavrını eleştirdi. Bozdağ, " Herkes gibi ABD yönetimi de bu darbe girişimini Gülen'in yaptığını biliyor. Dosyada elde edilen dellilere baktığımızda bunun arkasında bizzat Gülen'in olduğunu ispat eden delil var. Ama ABD yönetimi iade ederse bu siyasi karardır, iade etmek istemezse pek çok bahane bulabilir. İade etmeme kararı da siyasidir." dedi.

ABD GÜLEN'İ VERMEZSE...

ABD'nin eğer Gülen'i vermezse, bir teröriste Türkiye'yi değişmiş olacağının altını çizen Bozdağ "ABD için bir terörist mi daha önemli yok sa dost bir ülke olan Türkiye'mi" diye sordu. Bozdağ sözlerine şöyle devam etti; "ABD ve Türkiye dost ve müttefik ülkedir. Gülen'in iadesini beklemek hakkımızdır. Eğer vermezse, ABD, bir teröriste Türkiye'yi feda etmiş olacaktır. Artık Fetullah Gülen ABD için de, başka bir ülke içinde kullanışlı olma vasfını yitirmiştir. Toplum artık bu canavarlaşmış terör örgütüne karşı bütün imkanlarıyla teyakkuz haline geçmiştir. "

BU BİLGİLER KİME AKTARILIYOR

ABD'nin bu zatı ama'sız, fakat'sız vermesi gerektiğini söyleyen Bozdağ, "Kozmik Oda'dan alınan bilgileri kim aktarıyor? Şimdi Kazakistan'da, Pakistan'da, Etiyopya'da buralarda eğitim alan ve ileride devlette nüfuzlu yerlere gelenler bilgileri aktarıyor. Bu bilgileri nereye kullanıyorlar? Eğitimle uğraşıyorum diyor ya, bu istihbari bilgiler matematiği, fiziği daha iyi anlatmak için mi lazım? Bu yapılar o bilgileri topluyorlar, bir hiyerarşi üzerinden üstlerine aktarıyor, daha sonra Pensilvanya'daki zata aktarıyor. O zat da elin de mi tutuyor yoksa, onu kullananlara mı veriyor? Bir istihbarat okulları zinciri bitmiştir. Bu konudaki değerlendirmeyi herkesten istiyorum. ABD de bu zatı amasız, fakatsız Türkiye'ye iade etmeli. Etmezse ilişkiler olumsuz etkilenir. " dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...