HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Türkiye kapıları açarsa bu bütün Avrupa için yıkıcı olur'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye kapıları açarsa bu bütün Avrupa için yıkıcı olur'
Ab, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya içişleri Bakanı Alfano, "Eğer Türkiye kapıları açarsa bu bütün Avrupa için yıkıcı olur" dedi.

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Türkiye’nin sığınmacı anlaşmasını iptal etmesi durumunda bunun bütün Avrupa için yıkıcı etkisi olacağını söyledi.

Bakan Alfano, ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden La Repubblica’ya verdiği demeçte, vize serbestisi olmaması durumunda Türkiye'nin sığınmacı anlaşmasını iptal edeceği tartışmalarını değerlendirdi.

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın önemine dikkati çeken Alfano, “Eğer Türkiye kapıları açarsa bu bütün Avrupa için yıkıcı olur. Bu açık” dedi.

Türkiye’nin topraklarında milyonlarca göçmeni ağırladığını anımsatan İçişleri Bakanı, göç konusunun diplomatik ilişkilerde zorlu bir baskı aracı olabileceğini ifade etti.

Alfano, yabancı savaşçılara yönelik önlemler kapsamında 2015 yılında 344 gemiyi kontrol ettiklerini bildirdi.

Öte yandan Alfano, İtalya-Fransa sınırındaki Ventimiglia kasabasında son günlerde yaşanan sığınmacı gerginliğinde de Fransa ile iyi bir işbirliği örneği sergilediklerini, Avrupa kurallarının uygulanmasının kendilerinin ev ödevi olduğunu söyledi.

Angelino Alfano, Fransa’dan İngiltere’ye geçmek isteyen sığınmacıların kaldığı Fransa’nın Calais kentini anımsatarak, "Ventimiglia, İtalyan Calais’i olmayacak" dedi. İtalyan bakan, bu hususta Ventimiglia’daki kontrolleri arttırdıklarını ve oradaki göçmenleri başka merkezlere yönlendirdiklerini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...