Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıldırım'dan sert açıklama: 'O teröristbaşı hesap verecek'

Düzenleyen:
Yıldırım'dan sert açıklama: 'O teröristbaşı hesap verecek'

POLİTİKA Haberleri

AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Binali Yıldırım, 'O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek' diyerek sert çıktı

İşte o konuşmadan satır başları

7 Ağustos bir milattır.Çanakkale ruhu, İstiklal ruhu oradaydı. Mustafa Kemal de, Fatih Sultan da oradaydı. Cumhur oradaydı, cumhurun reisi başkomutan da oradaydı. Biz hepimiz oradaydık. CHP, MHP, genel başkanları, parti mensupları oradaydı. Orada hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik. Hep birlikte dünyaya mesaj verdik. O mesaj 'Devletimiz, milletimize aittir'. 

BU UZLAŞMA ZEMİNİNİ KORUYACAĞIZ

Bu uzlaşma zeminini özenle koruyacağız. Türkiye toplumsal mutabakata varmıştır. 25 gündür meydanlardaki çığlığınızı duymayanlar, dün birliğimizi gördüler. Eli kanlı darbecileri görmezden gelenler Türkiye'nin sesini duydular. Bedduacı terörist başı da, azmettiricileri de Türk milletinin ihtişamını gördüler. Türkiye'yi dize getirmek isteyenler millet nasılmış gördüler. Terörist başı için delil delil diyenler Türkiye'nin talebini gördü. 

ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜYÜZ

İstanbul'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde 5 milyon vatandaşımız darbecilere karşı çıktı. 80 ilimizdeki vatandaşımızın da kalbi Yenikapı'da attı. Demokrasi ve hukuk; istiklal ve özgürlük için, devlet, hükümet ve muhalefet olarak oradaydık. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, Genelkurmay Başkanımızla, aydınlarımızla, sanatçılarımızla, kanaat önderlerimiz, sporcularımız, işçilerimiz, işverenimiz, amirlerimiz, memurlarımızla, kadınlarımızla, erkeklerimizle, 79 milyon vatan evladıyla oradaydık. Yan yana demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlüyüz, daha kudretliyiz. 

7 AĞUSTOS'TA YENİ BİR DESTAN YAZILDI

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerini içimiz kan ağlayarak hatırlıyoruz. 15 Temmuz'da, 7 Ağustos'ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık.  türkiye 15 temmuz'da darbeyi yendi. Türkiye'nin her köşesinden insanımız demokrasi için hakka yürüdü. 15 Temmuz şehitlerimiz aynı şekilde hakka yürüdüler, şehit oldular. Onlar bu toprakları bir kez daha vatan yaptılar, bizi birleştirdiler. 15 temmuz gecesi demokrasi destanı yazanlar 7 Ağsutos'ta yeni bir destan daha yazdı. 10 milyon vatan evladı meydanlardaydı.

O TERÖRİST BAŞI HESAP VERECEK

Türkiye'yi otoriter olarak göstermeye çalışanlar, seçimle göreve gelen Cumhurbaşkanımızı insafsızca eleştirenler bu tabloyu görünce ne diyecekler. Biz farklı düşüncelerimizle biriz, bir bütünüz. O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek. Türkiye'yi bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak. şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız. Buradan tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza, TBMM başkanına, CHP ve MHP liderlerine teşekkür ediyorum.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Bir yandan meydanlarda demokrasi nöbetine devam ederken bir yandan da hayat devam ediyor. Biz de aynen vatandaşlarımız gibi yoğun bir tempodayız. daha çok çalışacağız. Ülkemiz üzerinde oyun oynayanların oyununu boşa çıkaracağız. Bildiğiniz gibi CHP ve MHP genel başkanları ile görüşmeler yaptık. kendilerini KHK'larla ilgili bilgilendirdik. Faydalı görüşmelerimiz oldu. 

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ AĞUSTOS'TA AÇILACAK

TOBB bünyesindeki 365 başkanla bir araya geldik, iş dünyasının sorunlarını görüştük. Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret ettik ve darbe girişiminin izlerini yakından gördük. Lefkoşa'daki demokrasiye destek mitingine telekonferansla katıldık. 15 Temmuz'da yoğun çatışmaların yaşandığı Çengelköy Polis Merkezi'ni ziyaret ettik, kahraman polislerimizle görüştük. Şehit ailelerini ziyaret ettik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hazırlıklarını yerinde gördük. 26 Ağustos'ta bu muazzam eseri açacağız, Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.Dostlarımız artırıyoruz, artırmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin önünde açılan çok daha büyük yeni kapılar var. Bugün Cumhurbaşkanımızı Rusya'ya gidiyor. Enerjiden ulaşıma bir çok alanda kapsamlı görüşmeler yapılacak. Suriye başta olmak üzere bir çok kritik konu ele alınacak.

RUHLARINI 1 DOLAR KARŞILIĞI SATAN MÜPTEZELLER

15 Temmuz gecesini kanlarıyla aydınlatan şehitlerimizi, bölücü terör örgütüne karşı şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ey şehitler size söz veriyoruz, bu aziz vatanı namert ve kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. Al bayrağımızı hiçbir zaman indirmeyeceğiz. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak. Ruhlarını 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz. O karanlık gece okunan selalar ruhlarımızı nasıl birleştirdiyse sonsuza kadar beraber olacağız. 

O GENÇLER HAKKINI HELAL ETSİN

Türkiye'yi daha demokrat ve kalkınmış bir ülke haline getireceğimiz. Bugün demokrasi nöbetimizin 26. günü. Yarın bu nöbetlerimize bir virgül koyacağız. Bu millet büyük bir millet.Meydanlardaki coşkuyu bir an olsun düşürmeyen milletimize selamımızı gönderiyoruz. Gençlerimiz haklarını helal etsin. Biz dedik ki günümüzün gençleri apolitik ülke sorunlarına karşı duyarsız. Ne kadar yanılmışız. Onlar bu kahpe girişimi şahadet şerbetini içerek durdurdular.

BÖYLE MİLLETİN ALNINDAN ÖPÜLÜR

Hayat devam ediyor. Darbeciler kriz ve kaos bekliyorlardı ama avuçlarını yaladılar. Hevesleri kursaklarında kaldı. Bütün toplumsal kesimler daha çok birleşti. Şimdi Türkiye'de istikrar daha belli.Şimdi ekonomi daha güçlü. Merkez Bankamız faiz düşürme politikasına devam etti ve ekonomiye olan güveni bir kez daha teyid etti. Darbe günü bir çok propaganda yapıldı ama hiç bir sorun yaşanmadı. Millet parasını çekmek yerine piyasaya daha çok para sürdü. Böyle milletin alnından öpülür. Sağ olun, var olun.

ÖĞRETMEN VE POLİSLERE MÜJDE

Konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalra başladık. İnşaat sektörü için gerekli önlemleri alıyoruz. Buradan öğretmen adaylarımıza, polis adaylarımıza bir müjde veriyorum. Önümüzdeki günlerde MEB 15 bin sözlşemeli öğretmen alacak. Ayrıca İçişleri Bakanlığı 10 bin yeni polis alacak. Vatanını seven gençlerin başvurması için buradan çağrıda bulunuyorum. Şimdiden atanacak öğretmen ve polislere başarılar diliyorum

TÜRKİYE VARLIK FONU KURULUYOR

Ekonomi yönetimimiz, tasarrufları artırmak, ihracatı teşvik için yeni kararlar aldı. Yatırımcı önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bireysel emeklilik sistemini otomatik hale getiriyoruz. Plan Bütçe Komisyonu'na geliyor. Böylece bu sistemle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı hesap ediyoruz. Tasarrufları artırmak, büyük yatırımlar için Türkiye Varlık Fonu'nun kurulması için tasarıyı Meclis'e gönderdik. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...