Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hükümet'ten yeni proje

Düzenleyen:
Hükümet'ten yeni proje

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, uluslararası alanda 15 Temmuz darbe girişimine yönelik algı oluşturmak amacıyla Kurtlar Vadisi Pusu ve Arka Sokaklar gibi dizilerden faydalanacak.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi, halkımızın cesurca başkaldırısı ve polisin müdahelesi sonrasında bastırılmış ve sonunda kazanan demokrasi olmuştu. Ancak halk demokrasiye sahip çıkarken aynı zamanda o gece kayıplarımız ve yaralılarımız da oldu.

DİZİLERDEN YARARLANILACAK

Bu yaşananların unutulmaması adına hareket geçen hükümet yeni projesiyle önemli bir adım atıyor. Bu projeyle, uluslararası alanda 15 Temmuz darbe girişimine yönelik algı oluşturmak amacıyla Kurtlar Vadisi Pusu ve Arka Sokaklar gibi dizilerden yararlanılacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Öncelikle hastanelerdeki yaralılarla görüşüp hikayeleri kayıt altına alınacak. Yaşananlarla ilgili belgesel niteliğinde kısa-uzun filmler çekilecek. Bunun dışında yaşananların yurtdışına ihraç edilen dizilerde gösterilmesi için bir çalışma yapılacak. İhraç dizilere 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin senaryoların eklenmesi planlanıyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Hükümet yetkilileri, bazı üniversite temsilcilerinin kendileriyle yaptıkları görüşmelerde de yurtdışından yönetmen bulmak yönünde çalışma yaptıklarını anlattıklarını belirterek, tüm çalışmaların sürdüğünü, henüz alınmış bir karar olmadığını söylediler.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...