Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Eroğlu'dan 196 mevkidaşına mektup

Düzenleyen:
Bakan Eroğlu'dan 196 mevkidaşına mektup

POLİTİKA Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, uluslararası kuruluş başkanlarına ve 196 ülkedeki mevkidaşına FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yurt dışında oluşan yanlış algıları gidermek için mektup gönderdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de yaşanan darbe girişimiyle ilgili yurt dışında oluşturulan yanlış algıların önüne geçmek için 196 ülkeden mevkidaşına ve 8 uluslararası kuruluşun başkanına hitaben mektup yolladı.

Bakan Eroğlu, İngilizce, Arapça ve Fransızca gönderdiği mektubunda, "15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı bir kısım asker, demokrasiye ve aziz milletimize karşı hain bir darbe girişiminde bulunmuştur. FETÖ ve bunun işbirlikçilerinin darbe kalkışması aziz milletimiz tarafından kahramanca bertaraf edilmiştir." ifadesini kullandı.

Milli iradeye ve demokrasiye yönelik girişilen darbe teşebbüsüne karşı Türk halkının siyasi kimlik ve görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak birlikte hareket etme iradesi gösterdiğini, 7 den 70'e kadını erkeği ile tek ses olarak toplumun iradesine sahip çıktığını vurgulayan Eroğlu, mektubuna şöyle devam etti:

"Terör örgütü, gözü dönmüş bir şekilde savaş uçakları, taarruz helikopterleri, tanklar ve zırhlı araçlar ile çoğu sivil 239 vatandaşımızı şehit etmiş, binlerce vatandaşımızı da yaralamış, sakat bırakmıştır. Bu gözü dönmüş katil güruhu, milletin iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisini çalışma halindeyken bombalamış, milletvekillerimizi yaralamış, Ankara'da devletin Özel Harekat noktalarına saldırmış, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin merkezi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bombalı saldırı düzenlemiştir."

"Güven ve huzur içerisindedir"

Mektubunda terör örgütünün hain kalkışmasının Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Başbakan ve bakanların kararlılığı, siyasi partilerin ve vatandaşların demokrasiye canları pahasına sahip çıkmaları sonucunda bertaraf edildiğini aktaran Eroğlu, şunları belirtti:

"Milletimizin gösterdiği bu kahramanlık, dünyada demokrasiye karşı yapılacak girişimleri caydıracak bir misal oluşturmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti bütün ülkeye hakimdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ülkemizde yaşayan yabancılar güven ve huzur içerisindedir. Bu kalkışmayı yapan azınlık grup etkisiz hale getirilmiş ve başarısız olmuşlardır. Ülkemizde huzur ve güven ortamı devam etmektedir.

Bu vesileyle, insanlığın müşterek evrensel değerleri olan demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne karşı gerçekleştirilen böylesi menfur darbe teşebbüslerinin dünyanın hiçbir ülkesinde bir daha yaşanmaması yolunda ortak bir irade ve kararlılık sergileyeceğimize olan inancımı ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...