Mete sportif davranışlarıyla dikkati çekti

Düzenleyen:
Mete sportif davranışlarıyla dikkati çekti

SPOR Haberleri

İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz, Rio Olimpiyat Oyunları'nda okçuluk erkekler bireysel müsabakalarda ikinci turda elenmesine karşın, sergilediği performans ve sportif davranışlarıyla dikkati çekti.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Mete Gazoz'un 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda sergilediği performansın herkes gibi kendisini de gururlandırdığını belirterek, "Mete kaybetti ama Türk okçuluğu kazandı." dedi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak 2012 Londra Olimpiyatları sonrasında genç isimlere yönelik projeler yaptıklarını anımsattı.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanan Mete'nin geçen süre içinde çok büyük bir gelişme gösterdiğini belirten Topaloğlu, "Federasyon olarak kendisine çok ciddi yatırım yaptık, Mete de bizi yanıltmadı. 17 yaşında bir çocuğun olimpiyat oyunları gibi dev bir organizasyonda sahne alması çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

"Madalya ümidimiz olacak"

Mete'yi "çok ahlaklı, cana yakın ve çok sevimli" olarak değerlendiren Topaloğlu, "Federasyon olarak bizim anlayışımız da budur. Önce insan olacak, büyüklerine, etrafına ve halkına karşı davranışları iyi olacak, sonra sporcu olacak." şeklinde konuştu.

Milli sporcunun 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda en büyük madalya umutlarından biri olacağını dile getiren Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Alttan daha birçok genç sporcumuz geliyor. 2012 Londra Olimpiyatları'nın hemen sonrasında başladığımız çalışmaların sonuçlarını görmeye başlıyoruz. Mete, 2020 Tokyo'ya kadar geçecek sürede daha da tecrübelenecektir. Katılacağı şampiyonalar onu iyice olgunlaştıracak ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hepimizin gurur kaynağı olacaktır."

Metin Gazoz: Hayatımda bu kadar duygu geliş gidişi görmedim 

Mete'nin babası eski milli okçu Metin Gazoz ise oğlunun müsabakasını izlerken hissettiklerini kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını belirtti.

Müsabakayı izlerken yerinde durmakta zorlandığını ve oturamadığını ifade eden Metin Gazoz, şöyle devam etti:

"Çocuğumuzun çıkıp olimpizm ruhunu yaşatması, hırslı, azimli, kararlı ve gözünü budaktan sakınmadan atış yapması çok önemliydi. Dünyanın en iyi sporcularının arasında 17 yaşında bir çocuk çıkıp 4-0 geriden gelerek maç kazanabiliyorsa, önemli bir işe imza atmış demektir. Televizyon karşısında oturamadım. Ayaklarım morarmış, nasıl olduğunu hatırlamıyorum bile. Okuduğum duanın haddi hesabı yok. Ağlamadım dersem yalan olur. Tur geçti ağladım, elendi ağladım. Yoğun bir duygu trafiği oldu. 25 yıldır bu işin içindeyim, o kadar şampiyonluklar tattım, böyle bir duygu geliş gidişi görmedim.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...