BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > gün 24 saat

gün 24 saat

NBA’de mil­li bas­ket­bol­cu Hi­da­yet Tür­koğ­lu’nun for­ma­sı­nı giy­di­ği Or­lan­do Ma­gic, Ok­la­ho­ma City’i 109-92 mağ­lup et­ti. 3/13’lük ge­nel şut or­ta­la­ma­sıy­la oy­na­yan mil­li yıl­dız ilk 5’te baş­la­dı­ğı kar­şı­laş­ma­da 34 da­ki­ka sü­re al­dı, 5 kez de­ne­di­ği 3 sa­yı­lık atış­lar­da isa­bet bu­la­maz­ken, ma­çı 15 sa­yı, 2 ri­ba­unt, 7 asist, 1 top çal­ma, 2 top kay­bı ve 1 blok­la ta­mam­la­dı.



Hi­da­yet 15’te kal­dı NBA’de mil­li bas­ket­bol­cu Hi­da­yet Tür­koğ­lu’nun for­ma­sı­nı giy­di­ği Or­lan­do Ma­gic, Ok­la­ho­ma City’i 109-92 mağ­lup et­ti. 3/13’lük ge­nel şut or­ta­la­ma­sıy­la oy­na­yan mil­li yıl­dız ilk 5’te baş­la­dı­ğı kar­şı­laş­ma­da 34 da­ki­ka sü­re al­dı, 5 kez de­ne­di­ği 3 sa­yı­lık atış­lar­da isa­bet bu­la­maz­ken, ma­çı 15 sa­yı, 2 ri­ba­unt, 7 asist, 1 top çal­ma, 2 top kay­bı ve 1 blok­la ta­mam­la­dı. Ümit­le­re 6 gur­bet­çi Ümit Mil­li Ta­kım’ın Fin­lan­di­ya ma­çı ön­ce­si Al­man­ya’dan 6 Türk fut­bol­cu aday kad­ro­ya çağ­rıl­dı. Bun­lar, Kai­sers­la­utern’den Ha­san Ali Kal­dı­rım, St. Pau­li’den Ömer Şiş­ma­noğ­lu, FC Köln’den Mah­mut Te­mür ve Ser­dar Ke­si­mal, Wi­es­ba­den’den Tu­nay Acar ve Wolf­sburg’tan Sü­ley­man Çe­lik­yurt. ­Vu­ral’a in­di­rim ­Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu Tah­kim Ku­ru­lu, Ko­ca­e­lis­por Tek­nik Di­rek­tö­rü Yıl­maz Vu­ral’a ve­ri­len 4 maç­lık ce­za­yı 2’ye in­dir­di. Tah­kim Ku­ru­lu dün­kü top­lan­tı­sın­da, ce­za­lıy­ken t­ri­bün­den ta­kı­mı­na ay­kı­rı şe­kil­de mü­da­ha­le et­ti­ği i­çin Vu­ral’a ve­ri­len 4 maç­lık ce­za­ya ya­pı­lan i­ti­ra­zı in­ce­le­me­ler so­nun­da, oy çok­lu­ğuy­la 2 ma­ça in­dir­di. Ma­ra­do­na bı­ra­ka­bi­lir Ar­jan­tin Mil­li Ta­kı­mı Tek­nik Di­rek­tö­rü Die­go Ma­ra­do­na, yar­dım­cı­lı­ğı­na es­ki ta­kım ar­ka­da­şı Os­car Rug­ge­ri ge­ti­ril­mez­se gö­re­vi bı­ra­ka­ca­ğı­nı söy­le­di. An­cak Ma­ra­do­na’nın bu çı­kı­şı­na Ar­jan­tin Fut­bol Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Ju­li­o Gron­do­na’nın tep­ki­si, “Rug­ge­ri’nin su­ra­tın­dan hoş­lan­mı­yo­rum’’ ol­du. Ümit ame­li­yat olu­yor An­tren­man­da sağ ayak ke­mi­ği kı­rı­lan Ein­tracht Frank­furt’ta for­ma gi­yen Avus­tur­ya Mil­li Ta­kı­mı oyun­cu­su Ümit Kork­maz bu­gün Mü­nih’te sağ aya­ğın­dan ame­li­yat ola­cak. Aya­ğın­da­ki kı­rık ke­mik sa­bit­leş­ti­ri­le­rek iç vi­da ta­kı­la­ca­ğı be­lir­ti­len Ümit, ay­nı sa­kat­lık­tan ay­lar­ca for­ma gi­ye­me­miş­ti. Bank As­ya ha­kem­le­ri Ma­lat­ya-G.An­tep BB (Ko­ray Gen­çer­ler), Bo­lu-Ada­na (Ça­ğa­tay Şa­han), K.Ka­ra­bük-Ka­sım­pa­şa (Gök­han Gü­ne­şer), Ç.Ri­ze-Sa­kar­ya (De­niz Ço­ban), Ma­ni­sa-Kar­tal (Öz­güç Tür­kalp), Or­du-Er­ci­yes (Öz­gür Yan­ka­ya), Gün­gö­ren Bld.-Gi­re­sun (Ha­kan Cey­lan), Al­tay-Sam­sun (İl­ker Me­ral), Kar­şı­ya­ka-Di­yar­ba­kır (Hü­se­yin Gö­çek). Ça­kır ye­ni­den aday Çay­kur Ri­zes­por Ku­lü­bü Baş­ka­nı Ka­dir Ça­kır, 16 Ka­sım’da ya­pı­la­cak Ge­nel Ku­rul­da baş­kan­lık için ye­ni­den aday ola­ca­ğı­nı açık­la­dı. Ça­kır, “Ama­cım Çay­kur Ri­zes­por’u tek­rar Sü­per Lig’e çı­kar­mak” de­di. Ri­ze İs­ma­il Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi’nde ya­pı­la­cak kon­gre ye­ter­li ço­ğun­lu­ğun sağ­la­na­ma­ma­sı ha­lin­de 23 Ka­sım’a er­te­le­ne­cek. Al­pay ABD’ye mi? Es­ki Mil­li fut­bol­cu Al­pay Öza­lan’ın, ABD Bi­rin­ci Fut­bol Li­gi (Ma­jor Le­agu­e) ta­kım­la­rın­dan Met­ros­tar ile an­tren­man­la­ra çık­tı­ğı öğ­re­nil­di. Al­pay’ın şu an­da Met­ros­tar ile her­han­gi bir söz­leş­me­si bu­lun­ma­dı­ğı, an­cak Met­ros­tar ta­kı­mı­nın bü­yük bir ola­sı­lık­la ken­di­si­ni renk­le­ri­ne bağ­la­mak is­te­di­ği ifa­de edil­di. Okur’un ba­ba üzün­tü­sü NBA ta­kım­la­rın­dan Utah Jazz’da for­ma gi­yen mil­li bas­ket­bol­cu Meh­met Okur, İs­tan­bul’a ge­le­rek İn­ter­na­ti­onal Hos­pi­tal’de yo­ğun ba­kım­da bu­lu­nan ba­ba­sı­nı zi­ya­ret et­ti. Son beş yıl­da iki cid­di ame­li­yat olan ve son­ra­sın­da ‘sa­ra epi­lep­tik’ de­ni­len nö­bet­ler ge­çi­ren Ab­dul­lah Okur’un 15 gün ön­ce has­ta­ne­ye ya­tı­rıl­dı­ğı bil­di­ril­di. BO­TAŞ Rus­ya’da ka­yıp Bas­ket­bol FI­BA Ba­yan­lar Av­ru­pa Ku­pa­sı L Gru­bu’nda, BO­TAŞ dep­las­man­da Rus­ya’nın Spar­tak Mos­ko­va Re­gi­on No­ginsk ta­kı­mı­na 92-84 ye­nil­di. Kar­şı­laş­ma­nın ilk pe­ri­yo­du 15-14, ikin­ci çey­re­ği de 38-37 ev sa­hi­bi ta­kı­mın üs­tün­lü­ğüy­le ge­çil­di. 3. bö­lüm­de far­kı 21 sa­yı­ya çı­ka­ran Rus­ya tem­sil­ci­si (71-50), mü­ca­de­le­den de 92-84 ga­lip ay­rı­lan ta­raf ol­du. PFDK ce­za yağ­dır­dı Pro­fes­yo­nel Fut­bol Di­sip­lin Ku­ru­lu, Kon­yas­por­lu fut­bol­cu Vey­sel Ci­han’a 3, An­tal­yas­por­lu Dji­eho­ua’ya da 2 maç ce­za ver­di. Öte yan­dan ku­rul, geç­ti­ği­miz haf­ta oy­na­nan F.Bah­çe-G.Sa­ray der­bi­sin­de, ta­raf­tar­la­rın ne­den ol­du­ğu sa­ha olay­la­rı se­be­biy­le, sa­rı-kır­mı­zı­lı ku­lü­be 20.500 YTL, sa­rı-la­ci­vert­li eki­be ise 15.000 YTL pa­ra ce­za­sı ver­di. 3. Lig’de dün TFF 3. Lig 4. ve 5. Grup’ta dün 3 maç ya­pıl­dı. Alı­nan so­nuç­lar şöy­le: 4. GRUP: Ün­yes­por-Baf­ras­por: 0-2, De­mir­çe­lik Div­ri­ğis­por-Gü­müş­ha­nes­por: 0-0, 5. GRUP: Kah­ra­man­ma­raşs­por-Ha­tays­por: 2-2.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT