FETÖ'cülerin şifreli mesajları çözüldü

Düzenleyen:
FETÖ'cülerin şifreli mesajları çözüldü

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden, bölge sorumlusu oldukları ileri sürülen 4 kişi tutuklandı.

Bir istihbaratı değerlendiren Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü  ekiplerinin geçen hafta düzenlediği operasyonda, FETÖ'ye ait olduğu hücre evini  boşaltarak, Fetullah Gülen'in kitaplarını çöpe atan bölge sorumlusu gözaltına  alındı. Şüpheliye ait cep telefonunda, bazı örgüt elemanları arasında  haberleşmeyi sağlayan şifreli mesajlaşma programının yüklü olduğu tespit edildi.  Bu programdan kendisini bölge sorumlusu gibi tanıtarak, örgütün bölge finans  sorumlusuyla mesajlaşan polis, cami avlusunda buluşmak üzere randevu verdi.  Camiye gelen finans sorumlusu da yakalandı.
 
Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda 2 adrese daha operasyon  düzenleyen ekipler, 2 örgüt yöneticisi ile Özbekistan uyruklu 3 öğrenciyi  gözaltına aldı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramada, 3 cep telefonu, 2 dizüstü  bilgisayar, çok sayıda şifrelenmiş dijital malzeme ile örgütsel dokümanlar ele  geçirildi.
 
Şifreli mesajlaşma programı çözüldü
 
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli bilişim uzmanı  polislerin incelediği terör örgütü üyelerinin cep telefonlarında, özel bir  şifreleme mesajlaşma programının yüklü olduğu tespit edildi. Bu programdaki yazışmalarda, FETÖ üyelerinin 15 Temmuz darbe girişimi  sonrasında bile çalışmaya devam ettikleri, "ABD ve AB'deki abiler, şu anda yoğun  bir şekilde lobi faaliyetleri yürütüyor. Hizmet ve hoca efendi medya gündeminden  hiç düşmüyor", "Deşifre olmayanlar devlet kadrolarına sızmaya devam etsin"  şeklinde mesajların bulunduğu bildirildi.
 
Mesajlarda, "Boşalan devlet kadrolarına memur alımı için sistematik  olarak deşifre olmamış FETÖ elemanları üzerinden devam edin, başvuru için  yönlendirin. Bu elemanların, TC numarası, ad, soyad ve telefon numaralarını  bizlere ulaştırın. Değerlendirme notlarıyla müracaat formları hazırlayın. Deşifre  olanlar ve olmayanların, ayrıca deşifre olmayanlardan ulaşılan ve  ulaşılamayanların sayıları ile bilgilerini bize iletin. Kadrolar için başvuruda  bulunanlar, hizmetle alakası olmayan siyasileri kendilerinden habersiz olarak  referans yazsınlar." cümlelerinin yer aldığı kaydedildi.
 
Örgüt üyelerinin ayrı bir mesajlaşma programından da kod isim  kullanarak aileleriyle görüştüğü öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden  bölge sorumlusu oldukları öne sürülen 4'ü tutuklanırken, Özbekistanlı 3 öğrenci  adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...