Erdoğan-Putin görüşmesi dünya basınında manşet!

Düzenleyen:
Erdoğan-Putin görüşmesi dünya basınında manşet!

DÜNYA Haberleri

Putin ve Erdoğan'ın tarihi buluşması BBC'den CNN'e, The Guardian'dan Al Jazeera'ye büyük medya organları tarafından manşetten verildi.

İngiliz resmi yayın kuruluşu BBC, St. Petersburg'daki randevuyu 'Putin'den Türkiye'ye yakın ilişki teklifi' başlığıyla verdiği manşet haberinde, Moskova'nın Ankara ile ilişkileri restore etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Al Jazeera, 'Türkiye ve Rusya ilişkileri onarmak için anlaşıyor' manşetini attığı haberinin spotunda düşürülen Rus uçağından aylar sonra gergin tansiyonu düşüren kararın geldiğini aktardı.

Amerikan CNN, 'Putin ve Erdoğan bozulan ilişkilerden sonra buluşuyor' başlığını kullandı.

İngiliz The Guardian'ın başlığı ise, 'Erdoğan ve Putin düşürülen uçaktan bu yana ilk kez buluşup ilişkileri konuşuyor' oldu.

ALMAN MEDYASI ŞAŞKIN

Alman Deutsche Welle, 'Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni sayfa açılıyor' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Ayrıca Deutsche Welle tarihi görüşmeden hemen önce yayınladığı bir habere "yakınlaşmadaki şaşırtıcı hız" başlığını attı.

"UZMANLARIN BİLE KAFASI KARIŞIYOR"

Krizin çıkış nedeni ve sonrasında yaşananların anlatıldığı haberde "sözlü atışmalar sanki unutuldu" şeklinde adeta sitemkar bir cümle de dikkat çekti.

Öte yandan, aynı haberde Deutsche Welle bir Rus dış politika uzmanının "ikili ilişkilerdeki ani dönüşüm tecrübeli uzmanların bile kafasını karıştırıyor" şeklindeki görüşlerine de yer verdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...