Polis dolaptaki ipi çekince FETÖ'nün gizli odası ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polis dolaptaki ipi çekince FETÖ'nün gizli odası ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir'de FETÖ ile bağlantı olduğu iddiasıyla kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen Şelale AŞ bünyesindeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, elbise dolabından girilen gizli bir oda ortaya çıkarıldı. Alarm sistemi ile korunan odada, 4 kılıç ile para kasası ele geçirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı  olduğu iddiasıyla kayyum atanan ve adı "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirilen  Şelale AŞ bünyesindeki eski Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu binasında, yeni bir  gizli oda bulundu. Boşaltıldığı tespit edilen odanın benzerlerinin olabileceği  ihtimali üzerine okuldaki incelemenin sürdüğü bildirildi.

BİR BAŞKA OKULDA DA GİZLİ ODASI ÇIKTI

Karabağlar ilçesindeki okuldaki incelemelerini sürdüren ekipler,  beşinci katta lojman olarak kullanılan bir odada yaptığı araştırmada, elbise  dolabının içinde gizli bir düzenek olduğunu belirledi. Durumun bildirilmesi  üzerine okula gelen İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi  ekipleri yaptıkları detaylı icelemede, dolabın tabanında mekanizmayı çalıştıran  ipi belirleyerek çektiklerinde dolabın sırt bölümünde, gizli bir odaya geçişi  sağlayan kapı açıldığını fark etti.

Dolap içindeki kapıyı kullanarak gizli odaya giren ekipler, içinde 4  kılıç, boş bir para kasası, kasaya yapıştırılmış "2800 dolar" ve "3200" yazılı  not kağıtları buldu.

Polis dolaptaki ipi çekince FETÖ'nün gizli odası ortaya çıktı

AYRI BANYOLARA SAHİP ODALAR...

Oda kapısını açan ve kapayan mekanizmanın elbise dolabındaki iple  çalıştığı, ayrıca odada kurulu alarm sisteminin de kabloları kesilerek devre dışı  bırakıldığı tespit edildi. Ekipler, lojman olarak kullanıldığı ileri sürülen katta, üst düzey  misafirlerin ziyaretlerinde kullandığı, lüks otelleri andıran konfor ve şıklıkta  döşenmiş, uzaktan kumandalı aydınlatma sistemleri ve ayrı banyolara sahip odalara  da rastladı.

Polis dolaptaki ipi çekince FETÖ'nün gizli odası ortaya çıktı
Okulda başka gizli bölmeler olabileceği şüphesiyle incelemenin devam  ettiği bildirildi.

Ekipler, okulda otantik eşyalarla döşenmiş ve "şark köşesi" adı  verilen odada da inceleme gerçekleştirdi. Odadaki askeri kamuflaj elbisesinin  göğüs bölümüne Türk bayrağı işlemesi, kol bölümünde ise ters dikilmiş "çavuş"  rütbesi dikkati çekti. Odada ayrıca 2 kırbaca rastlandı. Odanın tavanında ise iç  içe geçmiş 2 kareden oluşan ve Sultan Süleyman'ın mührü olarak adlandırılan desen  olduğu gözlendi.

MASAJ KOLTUĞU VE GÜLEN'İN PORTRESİ

Polis, aynı katta öğrencilerin girişine kapalı, yalnız idarecilerinin  girebildiği odada ise Fetullah Gülen'in de portresinin bulunduğu çok sayıda resim  ve bir masaj koltuğu buldu.

Odada ayrıca, üzerinde adalet terazisi simgesi işlemeli, Osmanlı'da  devlet harcamalarını denetlemek amacıyla 1865 yılında kurulan ve bugünkü  Sayıştay'ın temelini oluşturan ''Divan-ı Muhasebat'' yazılı pirinç tabak, asılı  cübbe, el sembolü şeklinde figürler ve Kazakistan bayrağı da bulundu.

Bir başka odada ise duvarda üzerinde pusula bulunan dünya haritası  bulunduğu görüldü.

Polis dolaptaki ipi çekince FETÖ'nün gizli odası ortaya çıktı
22 TEMMUZ'DA KAYYUM ATANMIŞTI

FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında örgütle bağlantılı olduğu ileri  sürülen Şelale AŞ'ye bağlı eğitim kurumlarına kayyum atanması üzerine, örgütte  önemli bir yeri olduğu bildirilen Yamanlar Koleji İlkokulu ve Ortaokulu binasına  22 Temmuz'da giden polis, Gülen'in yurt dışına çıkmadan önce "mahrem"  görüşmelerini yaptığı iddia edilen özel odasını bulmuştu.

Mobilyaları, sergi alanları ve tefrişatı ile dikkati çeken odada,  Gülen’in giydiği ve "kutsal" değer yüklenerek camekanlı alana konulmuş iki hırka  dikkati çekmiş, camekanlı sergi bölümünde çeşitli taşlardan yapılan tesbihler,  içinde çeşitli yerlerden getirilmiş toprakların da bulunduğu çok sayıda gümüş  kutular, kılıçlar, bazı eski milli futbolcuların formalarının da yer aldığı  gözlenmişti.

Polis dolaptaki ipi çekince FETÖ'nün gizli odası ortaya çıktı

Odada dikkat çeken diğer unsurlar ise duvara monteli beyaz "el  semboller" olmuştu.

Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri  liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp  okullarından mezun olanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık  yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürülmüştü.

Darbe girişiminde şehit düşen YTÜ Öğretim Üyesi "Prof. Dr. İlhan  Varank"ın adı verilen Yamanlar Kolleji'nin Karşıyaka'daki binasında ise binanın  alt bölümünde bir atölye ile binanın yemekhanesi ile kolej bahçesinde bulunan ve  kütüphane olarak kullanılan cami arasında bir tünel ortaya çıkarılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...