16 yıl süren açlık grevini sona erdirdi

Düzenleyen:
16 yıl süren açlık grevini sona erdirdi

YAŞAM Haberleri

Hindistan’da askerlere tanınan özel yetkileri protesto etmek için 16 sene burnundan beslenen Sharmila’nın kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi.

Hindistan’da orduya tanınan özel yetkileri protesto etmek amacıyla yaklaşık 16 yıldır açlık grevi yapan 44 yaşındaki Irom Sharmila, mahkemenin kefaletle serbest bırakılmasına karar vermesinin ardından bal yiyerek açlık grevine son verdi. 16 sene burnundan beslenen ve dünyanın en uzun açlık grevini gerçekleştiren Sharmila, bağımsız aday olarak eyalet seçimlerine katılacağını ve orduya tanınan özel yetkilerin kaldırılması için mücadeleye devam edeceğini açıkladı. Sharmila, 4 Kasım 2000’de Malom’da askerlerin 10 sivili öldürmesinin ardından açlık grevine başlamıştı. İntihara teşebbüs etmekten 7 Kasım’da tutuklanan Sharmila’nın beslenmesi için mahkeme kararıyla burnuna tüp yerleştirilmişti. Devlete ait bir hastanede tutulan Sharmila, 15 günde bir yerel mahkemenin karşısına çıkıyordu. İnsan hakları örgütleri ve eylemcileri, gösterdiği kararlılık sebebiyle Sharmila’yı “Demir Kadın” olarak nitelendiriyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...