Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

7 Süper Lig gözlemcisinin üstü çizildi

Düzenleyen:
7 Süper Lig gözlemcisinin üstü çizildi

SPOR Haberleri

TFF’nin 125 isimle ilişkisini kesmesinin ardından Süper Lig’deki 7 gözlemci de MHK’nin listesinden çıkarıldı. 30 da diğer liglerden gözlemci var

"Ömer Faruk ÜNAL

Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki FETÖ temizliği, gözlemcilere de yansıdı… Soruşturma kapsamında daha önce toplam 125 kişinin ilişkisine son verilirken “gözlemcilerden” de 7 ismin ilişkisi kesildi… Hem de Süper Lig’de görev yapanlardan… Merkez Hakem Kurulu yetkilileri, toplam 40 gözlemci arasında yapılan detaylı inceleme sonrası  7 kişinin görevine son verildiğini ve bunların isimlerinin önümüzdeki günlerde yapılacak gözlemciler seminere çağrılmadıklarında anlaşılacağını açıkladı. Süper Lig’in yanı sıra alt liglerlerde görev alan 30 kadar da ulusal gözlemcinin görevine de son verildiğini belirtelim. 

Toplam 162 kişi oldu

Federasyonda şimdiye kadar 125 kişinin ilişkisi kesilmişti. MİT'le yapılan ortak çalışma sonrası MHK'nın ardından PFDK, Tahkim, Temsilciler, Etik ve Sağlık Kurulu'ndan da 20 üyenin örgüt bağlantısı ortaya çıkmıştı. PFDK'da 7 üyenin 2'sinde, Tahkim Kurulu'nda 7 üyenin 3'ünde, Temsilciler Kurulu'nda 7 üyenin 4'ünde, Etik Kurulu'nda 5 üyenin 2'sinde FETÖ bağlantısı tespit edilmişti. Sağlık Kurulu'ndaki 9 üye için olumsuz rapor gelmişti. Soruşturmanın devam ettiğini ve bu sayının artabileceğini vurgulayalım...

"Telkinle gittim özgür döndüm"

Merkez Hakem Kurulu’nun yeni başkanı Yusuf Namoğlu ile Riva’da dün başlayan yaz seminerinde görüştük… Namoğlu kısa, net ve önemli bilgiler verdi… Ki o Namoğlu 3. kez bu göreve soyunmuştu. 2014’teki ayrılığını ve 2 yıl sonra zor dönemde yeniden elini taşın altına koymasını değerlendiren Namoğlu, “Geçen dönem kuruluma karışıldığı ve bazı hakemlerin hakemlik hayatlarının noktalanması konusunda telkinler olduğu için bıraktım. O zaman şerh koydukları için gittim ama şimdi de şerh olmadığı ve her şeyin özgür irademe bırakılması nedeniyle görevi kabul ettim” dedi. 

"Başarıyı ödüllendireceğiz"

Kendisi de dahil 9 kişiden oluşan Merkez Hakem Kurulu’nu belirlerken ince eleyip sık dokuduğunu ve 15 kişilik havuzdan seçim yaptığını ifade eden Namoğlu, “Benim şöhrete ihtiyacım yok. Ne şöhret kazandıysam hakemlikten kazandım. Şimdi de o mesleğe hizmet ediyorum ve yeni hakemlerin çıkması için mücadele veriyorum. Tüm mesaim bunun için” ifadesini kullandı. Yeni sezonda farklı uygulamanın da altını çizen Namoğlu, “Her hakemi her klasmanda kullanabilirim. PTT 1.Lig’de görev yapan hakem Süper Lig maçı yönetebilir. Yeter ki hazır ve formda olsunlar” diyerek başarıyı ödüllendireceklerini, her hakemin önünün açık olduğunu vurguladı. 

İŞTE DEĞİŞEN OYUN KURALLARI

MHK yaz seminerinde 2016-2017 sezonunda uygulanacak yeni futbol kuralları anlatıldı. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun hakemlere daha saygılı davranılmasını istediği toplantıda MHK Danışmanı Roberto Rosetti de yer aldı… Riva’daki zirveye eski hakemlerden Muhittin Boşat ile Mustafa Çulcu’nun da davet edilmesi dikkat çekti… Değişen futbol oyun kurallarında dikkat çeken değişiklikler ise şöyle sıralandı:
∂  Bariz gol şansını engelleyen bütün elle oynamalar ceza alanı içi veya dışı farketmeksizin kırmızı kartla cezalandırılacak.
∂ Ceza alanı dışında yapılan bariz gol şansını önlemeye yönelik faulün disiplin cezası kırmızı kart olacak.
∂ Ceza alanı içinde yapılan bariz gol şansını engelleyen faullerde (oyuncu topa müdahale etme niyetindeyse) penaltı ve sarı kart uygulanacak. Önceden bu ihlalin cezası penaltı ve kırmızı karttı. Bu kuralın istisnası da var. Ceza alanı içinde futbolcu topa müdahale etmek istemeyip rakibini çeker ya da iterse eski kural devreye girerek penaltı kararının yanı sıra oyuncuya kırmızı kart gösterilecek.
∂ Maç sırasında sıcaklık 32 derece ve üzeriyse mücadelenin 25. ve 75. dakikalarında birer dakikalık su molaları verilecek.
∂ Penaltıyı atacak oyuncu koşusunu yapıp topa vurmadan duraklarsa penaltı kararı iptal edilecek ve top rakibe endirekt serbest vuruşla verilecek. 
∂ Seri penaltı atışlarında iki takım da aynı sayıda oyuncuya sahip olacak. Seri penaltı atışını atacak futbolcuların isimleri artık hakemlere verilmeyecek.
∂ Bir oyuncu kırmızı veya ikinci sarı kartlık bir ihlal yaptığında, hakem avantajı oynatırsa bu oyuncu artık futbolcuya müdahale edemez. Kırmızı kart oyun ilk durduğunda gösterilir. Aynı futbolcu oyuna müdahale ederse maç durdurulacak ve oyuncuya kırmızı kart gösterilecek.
∂ Futbolcuların kolu ve eli ofsayt için değerlendirmeye alınmaz. Ofsayttan doğan endirekt vuruş artık futbolcunun topa müdahale ettiği yerden (artık kendi yarı sahası da olabilir) kullanılacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...