Cavanda imzayı attı, havaya girdi: 'Oynamaya hazırım'

Düzenleyen:
Cavanda imzayı attı, havaya girdi: 'Oynamaya hazırım'

SPOR Haberleri

3 yıllık mukavele yapılan Belçikalı isim, kendisini Denayer’in ikna ettiğini söyledi, son durumunu anlattı: “Bireysel çalıştım ve yeni sezona hazırım”

Burhan Can TERZİ

Galatasaray, Luis Cavanda’yı resmen kadrosuna kattı. Trabzonspor’dan 1 milyon 800 bin avro karşılığında transfer edilen 25 yaşındaki oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalandı. Başarılı sağ bek futbolcusunun her sezon için 875 bin avro garanti para alacağı açıklandı. Cavanda’ya Süper Lig ve UEFA maçlarında kazanılacak her puan için de 4 bin avro prim verilecek. Dün yönetici Levent Nazifoğlu ile birlikte imza töreninin ardından soruları cevaplayan Belçikalı futbolcu samimi konuşmalarıyla dikkat çekti. Galatasaray’ın bir dünya kulübü olduğunu ve geldiği için çok sevindiğini belirten Cavanda, “Lazio’dan eski takım arkadaşım Muslera ile çok samimiyetim yoktu, transfer sürecinde onunla değil vatandaşım Denayer ile görüştüm. Böyle bir imkanın varsa hemen git dedi. Nasıl adapte olacağımı anlattı. Beni o ikna etti diyebilirim” şeklinde konuştu. 

Süper Kupa için iddialı

Cavanda, “Trabzonspor’la çalışmalara katılamadın. Hazır mısın, fiziksel olarak ne durumdasın?” şeklindeki soruya “Evet takımla çalışamadım ama bireysel olarak çok iyi hazırlandım. Kendimi sezona hazır hissediyorum. Her hangi bir problem olmaz” cevabını verirken Süper Kupa maçı için de, "Buradaki kazanma ruhunu, başarı ruhunu bugün gördüm. Geçen senenin şampiyonu ile oynayacağız ama unutulmasın ki biz G.Saray'ız" şeklinde konuştu.    

"Denayer'i kim istamez?"

Cimbom’da yönetici Levent Nazifoğlu “Eğer Dursun Özbek, Mehmet Özbek ve Alp Yalman olmasaydı bu transferleri yapamazdık” derken gündemlerinde olan Lucas Leiva’nın bir gün daha süre istediğini belirtti. Bir iki transfer daha yapmayı düşündüklerini belirten ve bir ön libero alacaklarını ifade eden Nazifoğlu, bonservisi M.City’de olan Denayer’in yeniden kiralanmasıyla ilgili soruya ise  “Onu kim istemez? Son kararı kulübü verecektir” diye konuştu.

GALATASARAY GÜNLÜĞÜ

'Sabri'n sonu

Türk futbolunun tartışmasız, en farklı profillerinden biri Sabri Sarıoğlu… Her zaman sert şekilde eleştirildi, en çok tiye o alındı ama Florya’da da kalmayı bir şekilde başardı. Fakat onun için yolun sonu gözüktü. 2003-04 sezonundan bu yana Galatasaray formasını terleten Sabri’nin, Cavanda transferiyle satılması gündeme geldi. Yönetim tecrübeli futbolcuyla bir toplantı yapıp bu konuda görüşecek. Sabri ile 4 Temmuz’da sözleşme uzatılmış ve 1 milyon 250 bin avro garanti paraya anlaşılmıştı. 

Galatasaray yıllarca sağ bek aradı, bir türlü bulamadı

Kimler geldi, kimler geçti ancak Galatasaray’ın sağ bek bölgesinde bir türlü istikrar sağlanamadı. Sarı-kırmızılılar 90’ların sonu 2000’lerin başında fırtına gibi esiyordu. Fatih Terim’in ilk döneminin son yılında, ardından Mircea Lucescu’lu 2 yılda Avrupa’yı da titreten Galatasaray’ın en verimli bölgelerinden biri de sağ çizgiydi. Ümit Davala zaman zaman da Fatih Akyel’e, emanet edilen sağ bek mevkisi 2001 yazındaki büyük değişimin neticesinde de yeni bir isme devredildi: Sebastien Perez… Galatasaray 2001-2002 sezonunda Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsledi, ancak Fransız oyuncuyu takımda tutamadı, Marsilya’ya geri döndü. 

Uğur sakatlanmasaydı

O gün bugündür de Galatasaray hep sağ bekinden yakındı, camia çevresinde en çok kurulan cümle “Bir sağ bek alınmalı” oldu. Abel Xaiver gibi geçici çözümler istenmiyordu, “Alacaksın 7-8 yıl o bölgeyi götürecek” deniliyordu. Cesar Prates, Cihan Haspolatlı çare olmadı. Sabri Sarıoğlu sahneye çıktı, sağ beke evrilince çok fazla tatmin etmedi. Uğur Uçar çok iyi gidiyordu, 18 Şubat 2008’de Konya’nın “Buz gibi çimlerinde” sakatlanmasıydı eğer belki her şey çok farklı olacaktı… 

Eboue 2 yıl idare etti

Sağ beke yeniden Sabri geçti; memnuniyetsizlik devam etti. Serkan Kurtuluş, Ali Turan gibi isimler alındı ama tutmadı… 2011’deki “Yeniden doğuş harekatı” sırasında dünya çapında bir sağ bek alındı: Emmanuel Eboue… Muhteşem 2 sezon geçirdi, 3. sezonunda formdan düştü, ardından kadro dışı kaldı. Eskişehir’den alınan Veysel Sarı ve Tarık Çamdal şansları kullanamadı. Geçen sezonun devre arasında gelen Martin Linnes, hâlâ bir ışık vermeyince, Riekerink bir sağ bek istedi. Şimdi top Luis Cavanda’da…

Sözleşme uzatma isteğine veto

Galatasaray’ın başarılı savunma oyuncusu Aurelien Chedjou’nun sözleşmesi önümüzdeki sezonun sonunda sona eriyor. Yönetimden sözleşme yenilenmesini talep eden Kamerunlu futbolcunun bu isteği reddedildi. Buna çok öfkelenen tecrübeli ismin son derece gerildiği ve ayrılığı bile düşündüğü ifade edildi. Chedjou'nun Fransa ve İtalya'dan talipleri var.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...