Mete Gazoz, RIO'daki performansıyla Türkiye'nin gündemine oturdu

Düzenleyen:
Mete Gazoz, RIO'daki performansıyla Türkiye'nin gündemine oturdu

SPOR Haberleri

İhlas Koleji'nin 17 yaşındaki sporcusuna ilgi bir anda çığ gibi büyüdü. Mete, sosyal medyanın en çok konuşulan ismi oldu.

Murad TAMER

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda milli okçumuz Mete Gazoz bir anda ülkenin gündemine oturdu. Okçuluk erkekler klasik yayda, Hollandalı Sjef van den Berg'e 7-3 yenilerek elense de performansıyla Türkiye'ye büyük heyecan yaşattı.  İhlas Koleji'nde okuyan milli okçumuzun önceki geceki müsabakalarına adeta bütün ülke kilitlendi. Sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulan isim oldu Mete Gazoz. Müsabakaları canlı takip edilirken, yabancısı olduğumuz okçuluk sporuna olan ilgi onun sayesinde çığ gibi büyüdü. Kısa sürede kurallar öğrenildi, rakipler tartışıldı, Mete'nin her yayı gerişinde insanların göz bebekleri büyüdü. Henüz 17 yaşında kariyerinin ilk olimpiyat sınavını veren Mete Gazoz, dünya 5'incisi Sjef van den Berg'e kaybetti belki ama gelecekte milli gururumuz olacağının sinyallerini verdi. Şimdiden dünya sıralamasında yükselişe geçen genç sporcu, geçtiğimiz günlerde gazetemize verdiği röportajda da okçuluk sporuna başlarken çektiği sıkıntıları anlatmıştı. 

Otoparktan Rio'ya...

Henüz 6 yaşındayken okçuluk sporuna ilgi göstermeye başlayan Mete Gazoz, imkânsızlıklardan dolayı otoparkta antrenman yapıyordu. 6-8 yaşlarında omuz kaslarını geliştirmek için yüzme kursuna gitti. Sonrasında koordinasyon için basketbol oynadı. Görme yetisini geliştirmek için 1 sene resim, iki sene piyano dersi aldı. Bunun sebebi ise piyano çalmanın; beynin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olması, göz ve el koordinasyonunu iyileştirmesiydi. Makine mühendisi olmak isteyen milli okçu, 11 yaşındayken babasına, ''Rio'ya gideceğim. Sen de beni izleyeceksin. Merak etme baba'' diyerek Rio hayalini daha o yaşlarda ortaya koymuştu. Dünyada 14. sırada olan Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından gelecek vaat eden 5 okçu arasında gösteriliyor.

"Başarısı tesadüf değil"

Aynı zamanda İhlas Kolejinde lise öğrenimine devam eden Mete Gazoz’u tebrik eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, efendiliği ve derslerindeki başarısıyla dikkat çeken bir öğrenci olduğunu belirttiği Mete'nin olimpiyatlara katılmasının tesadüf olmadığını belirterek, "Uzun zamandır çalışmalarını yakından takip ediyorduk. Türkiye’yi ve İhlas Eğitim Kurumlarını başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz" dedi. 

Mete Gazoz, RIO'daki performansıyla Türkiye'nin gündemine oturdu

"Rüzgar beni bozdu"

Milli Okçu Mete Gazoz, çeyrek final şansını kaçırdığı maçın ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. Hollandalı Sjef van den Berg ile daha önce defalarca karşılaştığını ve her defasında rakibini mağlup ettiğini belirten başarılı sporcumuz, "Hollanda'dan daha önce beni yenen çıkmamıştı. Ama bu defa rüzgâr beni kötü etkiledi. Şanssız oklar attım" dedi. Sıralamalarda rekor kıran Güney Koreli okçunun da rüzgâr sebebiyle erken elendiğini hatırlatan Mete, "Şimdi önümdeki 4 yılı dolu dolu geçirip 2020'de şampiyon olmak istiyorum. Sosyal medyadan bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Kaybetmiş olsam da bana büyük moral verdiler" diye konuştu.

Twitter'dan mesajlar:

Arda Turan:
Mete Gazoz aslansın!
Çağla Büyükakçay:
Seninle gurur duyuyoruz güzel çocuk Mete Gazoz.
Erdoğan Arıkan:
Tebrikler Mete Gazoz, bizim için durgun giden olimpiyatta gencecik yüreğinle umut oldun teşekkürler.
İSMAİL ŞENOL:
Mete Gazoz tipi olağandışı örnekleri el üstünde tutmamız gerekiyor.
Kaan Kural:
Eline sağlık Mete Gazoz. Daha 17 yaşında. Gelecekte çok daha büyük işler yapacak.
Ş.Furkan Erbay:
Mete Gazoz, televizyon tarihimizin en çok izlenen okçuluk temasının kahramanı oldu.
Sarper Günsal:
Sağlık olsun Mete Gazoz. Adını, kim olduğunu öğrendik. Okçuluğu tekrar hatırlattın bize. Sağ olasın.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...