80 fotoğrafçı 80 yılı çekti

Düzenleyen:
80 fotoğrafçı 80 yılı çekti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

“İnsan İnsanı Çekermiş” adlı sergi, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte yaşanan kültürel değişimlerin bir aynası mahiyetinde.

Modern Cumhuriyeti dünyaya tanıtan fotoğrafçı Othmar Pferschy’den günümüze uzanan dönemde çekilen fotoğraflar “İnsan İnsanı Çekermiş” adlı sergide bir araya geldi. Özcan Ağaoğlu, Cengiz Akduman, Fikret Otyam gibi 80 fotoğrafçının, 80 yıllık safahatta çektiği insan fotoğraflarına odaklanan sergi, İstanbul Modern’de görülebiliyor.

Sergi, Osmanlı’nın yıkılıp, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte yaşanan kültürel değişimlerin bir aynası mahiyetinde. Cemiyet, bürokrasi ve kadının değişen yüzü sergideki enstantanelere çarpıcı bir şekilde yansıyor. 

Aynı zamanda sergi, fotoğrafçıların kendilerine özgü bakış açılarıyla, belgeselden sanata, Anadolu fonundan stüdyonun gelişmiş imkânlarıyla üretilen portrelere kadar geniş bir yelpazeyi içine alıyor. “İnsan İnsanı Çekermiş”, içinde insanın yer aldığı fotoğrafların meydana getirdiği hissiyatın bir özetini de izleyiciye sunuyor. Sergi 18 Aralık’a kadar İstanbul Modern’de görülebilecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...