Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Assange'dan uçuk darbe iddiası

Düzenleyen:
Assange'dan uçuk darbe iddiası

DÜNYA Haberleri

Julian Assange, 15 Temmuz darbesinin perde arkasında Hillary Clinton başta olmak üzere bazı ABD’li yetkililerin ve Suudi hanedanının bulunduğunu ileri sürdü.

Wikileaks’in kurucu Julian Assange, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile ilgili olarak, “ABD ve Suudi Arabistan ortaklığının bir ürünü” dedi. Sputnik’in haberine göre Assange, Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton başta olmak üzere bazı Amerikalı yetkililerin ve Suud hanedanının Türkiye’deki darbenin perde arkasında yer aldıklarını kaydetti. Darbe girişimi sırasında bazı Amerikan basın yayın organlarının“Erdoğan, Almanya’ya kaçtı” şeklinde haber yaptığını belirten Assange, ellerindeki belgelerin Hilary Clinton’ın Fethullah Gülen’i desteklediğini ispatladığını belirtti. Assange, Clinton ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiye de dikkat çekerek, Suudilerin Clinton’a yaptıkları büyük bağışları hatırlattı. Assange, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yüzden ABD’deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarını endişe ile beklediğini öne sürdü.

ABD YİNE REDDETTİ

15 Temmuz darbesinin arkasında ABD’nin olduğuna dair iddialar devam ettikçe ve güçlendikçe, Beyaz Saray cephesinden yalanlama haberleri de artmaya başladı. ABD’nin “Darbenin arkasında biz yokuz” yalanlamalarına ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau da eklendi. Sözcü Trudeau, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’nin bulunduğu yönündeki iddialarla ilgili, “Buna tepkimizi gösterdik, tamamen saçmadır. Yayınlanan her şeye cevap vermeyeceğim. Doğru olup olmadıklarını söyleyemem. Doğru olan tek şey, demokratik yollarla seçilmiş Türkiye hükümetini ve Türkiye halkını desteklediğimizdir” dedi. Öte yandan, Türk yetkililerin ABD’nin Türkiye’yi stratejik bir müttefik olarak tanımlamasına rağmen darbe girişimi sonrasında henüz üst düzey bir ziyaretin yapılmamasına “üzüldüklerinin” ifade ettiklerinin hatırlatılması üzerine Trudeau, Türkiye’nin önemli bir müttefik ve dost ülke olduğunu söyledi. Bir gazetecinin, “Dost ve müttefik diyorsunuz ama Amerikalı yetkililer neden halen Türkiye’ye gidip seçilmiş hükümete destek ziyareti yapmıyor” soruyu tekrar sorması üzerine Trudeau sessiz kaldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...