Fitneci İngiliz işbaşında

Düzenleyen:
Fitneci İngiliz işbaşında

DÜNYA Haberleri

Darbe girişiminin ardından Türkiye’de yaşananlar dünya medyasını şaşkına çevirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra iktidar ve muhalefet partilerinin halkla buluşması özellikle İngiliz basınını rahatsız etti.

Türkiye’deki her olumsuzluğun altında imzası bulunan İngilizler, bu sefer de Yenikapı mitingini fitneye dönüştürmek için kolları sıvadı. İngiliz medyası Yenikapı’daki birliği görünce yıllarca beslediği ‘laiklik’ fitnesini yeniden ısıttı. Times, mitingteki birlik ve bütünlük yerine, laikliğin ve Atatürkçülüğün tehlikede olduğu mesajını vermeye çalıştı. Gazete, Erdoğan’ın artık Yeni Türkiye’yi başlatmak istediğini, ancak birçok Türk için bu kavramın belirsiz olduğunu ileri sürerek, Yenikapı’yı da sanki zoraki bir buluşma gibi göstermeye çalıştı. Aynı haberde Stockholm Üniversitesi Türkiye Çalışmaları bölümünden akademisyen Jenny White, “İki ulusal model de (Atatürk'ünki ve Erdoğan'ınki) kendisiyle uyuşmayan toplum kesimlerini baskı altına alıyor” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...