ABD'de başkanlık yarışı kızışıyor

Düzenleyen:
ABD'de başkanlık yarışı kızışıyor

DÜNYA Haberleri

ABD’de 8 Kasım’daki Başkanlık seçimi için yapılan kamuoyu yoklamalarında Demokrati Parti’nin adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’a belirgin bir şekilde fark atmaya başladı.

Son olarak 6 ayrı kuruluşun yaptırdığı anketlerde, Clinton’ın rakibi Trump’a 5 puana yakın bir fark attığı, bir önceki anketlerde bu oranın 3 olduğu ifade edildi. Siyasi uzmanlar, Trump’ın özellikle İslam karşıtı ve mültecilere yönelik ırkçı söylemlerinin ilk dönemde olduğu kadar taraftar bulamadığını hatta tepki görmeye başladığını dile getirdi. Öte yandan, Clinton’ın bu üstünlüğüne rakibi Trump vergi indirimi ile karşılık verdi. Trump, şu an yedi kademeden oluşan gelir vergisi çizelgesini, üç kademeye düşüreceğini söyledi. En yüksek gelir vergisi oranının yüzde 40'tan yüzde 33'e indirileceğinin sözünü veren Trump, diğer iki gelir kademesine yönelik oranların ise yüzde 25 ve yüzde 12'ye çekileceğini söyledi. Trump, "Kurumlar vergisini de yüzde 35'ten yüzde 15'e indireceğim" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...