Kılıçdaroğlu: 'Yenikapı manifestosunu herkese anlatacağız'

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: 'Yenikapı manifestosunu herkese anlatacağız'

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Çanakkale’de gerçekleşen il başkanları toplantısında konuştu.

Siyasette güçlü ortak bir paydanın oluşturulmasının önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Çok ciddi bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Önemli bir badireyi atlattık. Ama hepimizin düşünmesi gereken konular var. Birinci düşüneceğimiz şey bu noktaya nasıl geldik. İkinci konu bir daha böyle bir olay ile karşılaşmak için neleri yapmalıyız. Bir musibetten binlerce dersi çıkarmak zorundayız. Aynı hatalar tekrar edilirse bedelini millet ödüyor” dedi. Tüm siyasal parti liderlerinin Yenikapı’da olması gerektiğini hepsine davet gönderilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sadece Meclis’te siyasi grubu olan partiler değil, Meclis’te grubu olmayan siyasal partilerin liderlerinin de orada olması gerekirdi. Yenikapı siyasal görüşü ne olursa olsun hepimizi buluşturmalıydı” ifadelerini kullandı. Yenikapı manifestosunun herkese anlatılması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Bütün il ilçe başkanlarından isteğim, Yenikapı manifestosunu herkese anlatacaksınız kimseyi suçlamadan, eleştirilmeden. Her bir maddesi yüzde yüz doğru olan bir manifestoyu vatandaşa lokantada, parkta anlatın amaç demokrasimizi daha da güçlendirmek” diye konuştu. 

81 YERİNE 83 İL OLSUN

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sayın Binali Yıldırım’a çok samimi çağrı yapıyorum” diyerek “Yüksekova’yı, Cizre’yi il yapalım. Ancak Hakkari de Şırnak da il olarak kalsın” teklifinde bulundu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...