Dışişleri Komisyonu ABD'den döndü: FETÖ’nün gerçek yüzünü anlattık

Düzenleyen:
Dışişleri Komisyonu ABD'den döndü: FETÖ’nün gerçek  yüzünü anlattık

GÜNDEM Haberleri

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin, “Bizim bir süre sabır göstermemiz normaldir. Ama bu süreç yasal sürece boğdurulmayı çalışılırsa, zamana yayılarak Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü’nü unutacağı düşünülürse, büyük bir yanılgı içine girilmiş olunur” dedi.

Özhan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinden oluşan bir heyetle, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin, ABD’nin Washington ve New York kentlerinde gerçekleştirdikleri temaslar hakkında bilgi verdi. Toplantıya, heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da katıldı.  “Görüşmelerin tamamında malumun ilamını yaşadık. FETÖ’ye dair çok fazla bir kafa karışıklığının olmadığını gördük” ifadelerini kullanan Özhan, “FETÖ’nün gerçek yüzünü muhataplarımıza birinci ağızdan anlatma fırsatı bulduk. Bu anlatmayı yaparken bütün siyasi partilerimizin orada temsil ediliyor oluşu başlı başına bir değerdi” dedi. ABD’de medya temsilcileri ile de temaslarda bulunduklarını vurgulayan Özhan, New York Times yetkilileri ile görüştüklerini ve Türkiye’deki darbe girişimine ilişkin yanlı bir yayın yaptıklarını kendilerine açık açık söylediklerini kaydetti. Özhan ayrıca, heyetin izlenimlerinin bir rapor haline getirileceğini ve bu raporu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, liderlere ve ilgili makamlara sunmayı arzu ettiklerini bildirdi.

AKINCI'DA 77 TUTUKLAMA

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı 141 ve 143. filoda eğitim gören 79 kursiyerden, 77’si tutuklandı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine,15 Temmuz gecesi 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda olduğu tespit edilen,141 ve 143. filoda kursiyer olarak eğitim gören, aralarında subay ve astsubayların bulunduğu 79 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin, 15 Temmuz gecesi bombardımana katılan 143. Filo Komutanı Mustafa Azimetli ve uçakları koordine eden 141. Filo Komutanı Hakan Karakuş’un eğitim verdiği kursiyerler olduğu öğrenildi. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 79 kursiyerden, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 77 kursiyer tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...