FETÖ hücre evine operasyon: 7 gözaltı

Düzenleyen:
FETÖ hücre evine operasyon: 7 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital veri ele geçirildi, örgüt mensuplarının, deşifre olmayan yandaşlarını devlete yerleştirme planları yaptıkları öğrenildi.

Kadıköy’de “bir evdeki kitap ve CD’ler çöpe atılıyor” ihbarı üzerine belirtilen adrese baskın yapan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 kişiyi gözaltına alındı. Alınan ifadeler sonrası Kadıköy’de 5 ev daha tespit edildi. Zanlıların adreslerinde yapılan aramada, 3 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar, çok sayıda şifrelenmiş dijital malzeme ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Cep telefonlarında, özel bir şifreleme mesajlaşma programının yüklü olduğu tespit edildi. Bu programdaki yazışmalarda, FETÖ üyelerinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bile çalışmaya devam ettikleri, “ABD ve AB’deki abiler, şu anda yoğun bir şekilde lobi faaliyetleri yürütüyor. Hizmet ve hocaefendi medya gündeminden hiç düşmüyor”, “Deşifre olmayanlar devlet kadrolarına sızmaya devam etsin” şeklinde mesajların bulunduğu bildirildi. Mesajlarda, “Boşalan devlet kadrolarına memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış FETÖ elemanları üzerinden devam edin, başvuru için yönlendirin. Bu elemanların, TC numarası, ad, soyad ve telefon numaralarını bizlere ulaştırın. Değerlendirme notlarıyla müracaat formları hazırlayın. Deşifre olanlar ve olmayanların, ayrıca deşifre olmayanlardan ulaşılan ve ulaşılamayanların sayıları ile bilgilerini bize iletin. Kadrolar için başvuruda bulunanlar, hizmetle alakası olmayan siyasileri kendilerinden habersiz olarak referans yazsınlar” cümlelerinin yer aldığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...