Kapalı kuyular tek tek açılıyor

- Güncelleme:
Kapalı kuyular tek tek açılıyor

Ekonomi Haberleri

Gazetecilere kuyuları gezdiren Batman Valisi Yılmaz Aslan ve TPAO Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Daha önceden ekonomik olmadığı için kapanan petrol kuyularını tekrar açıyoruz. Çünkü fiyatlar yükseldi" dedi. Petrolün kasıtlı çıkarılmadığı iddiası ise "Şehir efsanesi" olarak yorumlandı.

Türkiye ihtiyacının yüzde 9'unu karşılayan Batman'da, ekonomik olmaması nedeniyle kapatılan kuyuların petrol fiyatlarının artmasıyla son dönemlerde tekrar açıldığı bildirildi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, petrolün ortalama 1400 metre derinlikten çıktığını açıkladı. Yılda 10'un üzerinde kuyu kazıldığını anlatan yetkililer, kuyu açıldıkça verimin arttığını kaydetti. Her kuyunun ortalama 1 milyon liralık maliyetle açıldığı ve yeni kuyuların açılması için hazırlık yapıldığı da belirtildi. Basın mensuplarına düzenlenen gezide konuşan Batman Valisi Yılmaz Arslan ise fiyatlar artınca kuyuların işletilmesinin verimli olduğunu belirtti. Vali Aslan, bir gazetecinin, "Kuyularımızın işletilmesinin dış güçler tarafından engellendiği söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusu üzerine, "Bana göre efsane. Böyle bir şey söz konusu değil kesinlikle. Şu anda özel şirketler de bizim bölgede çalışmalar yapıyor. Para harcıyorlar, bulunca neden çıkarmasınlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...