Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'deki ABD karşıtlığı nefret boyutuna varabilir'

Düzenleyen:
'Türkiye'deki ABD karşıtlığı nefret boyutuna varabilir'

GÜNDEM Haberleri

Yüzlerce klasörden oluşan dosya gönderdiklerini belirten Adalet Bakanı, “Fethullah Gülen iade edilmezse Türkiye’de ABD karşıtlığı durum nefret boyutuna varacak” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade taleplerini içeren dört ayrı dosyayı ve yüzlerce klasörden oluşan bu dosyanın eklerini ABD yetkili makamlarına hem elektronik ortamda hem de resmî yazışma usulüne uygun şekilde gönderdiklerini bildirdi. Gülen’in Türkiye’ye iadesi hakkında konuşan Bozdağ, “Güneşin varlığını ispat için delile hacet var mı? Türkiye’de bu darbe teşebbüsünün Gülen tarafından gerçekleştirildiğini herkes gibi ABD yönetimi de biliyor. ABD’nin Gülen’i Türkiye ile olan ilişkileri sebebiyle vermesi doğru olandır. Ama eğer vermezse o zaman ABD bir teröriste Türkiye’yi feda etmiş olacaktır. Biz diyoruz ki; Türkiye ve Türk halkının dostluğu mu ABD için önemli yoksa Fetullah Gülen’in dostluğu mu? Bu kararda bunu da göreceğiz. Artık Fetullah Gülen ABD içinde başka ülkeler içinde maşa olma vasfını yitirmiştir. Ama ABD yetkililerinin bugüne kadar yaptığı açıklamalarına baktığımızda şu mesaj çıkıyor, Gülen’in iadesi konusunu tartıştıkları, görüştükleri, bu konudaki talepleri önemsedikleri çıkıyor. Zira bugüne kadar iade talebi hakkında ABD makamları böyle bir değerlendirme şimdiye kadar yapmadılar. Biz bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” dedi. 

ABD’YE TEPKİ ARTIYOR

Türkiye’de ABD’ye karşı halktan da çok ciddi rahatsızlıklar olduğunu belirten Bozdağ, “ABD karşıtlığı zirve yaptı. Şu anda bu nefret boyutuna gidiyor. Fetullah Gülen artık deşifre oldu. İstihbarat okulları zinciri faş olmuştur. Türkiye’de artık bu iş bitmiştir, başka ülkelerde de bitmiştir. Buradan, terör örgütüyle bugüne kadar irtibatlı olan, örgütün içinde olan, şu anda bu darbe teşebbüsü sebebiyle gözaltında, tutuklu olan veya kaçan herkese söylüyorum; ülkelerini, milletini, Allah’ını, kitabını seviyorlarsa, ne biliyorlarsa onları doğruca anlatmalıdırlar. Gelin konuşun. Türkiyemiz için, evlatlarınız için gelin paylaşın” diyerek çağrıda bulundu.

YARGI AYAĞI

Darbe girişimi sonrasında yargıya güveni, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını muhafaza etmek için HSYK’nın gereken adımları attığını söyleyen Bozdağ, “Şu ana kadar 2 bin 205 civarında hakim ve savcı hakkında tutuklama kararı verildi. 557 hakim ve savcı hakkında adli kontrol, 14 hakim ve savcı hakkında da serbest bırakma kararı var. 262 hakim ve savcı hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Yargıtaydan 31 üye , 8 Danıştay üyesi henüz gelip ifade vermedi. Haklarındaki yakalama kararı çerçevesinde aranıyorlar. Savcı Ferhat Sarıkaya’nın durumuyla ilgili de HSYK soruşturma başlattı. Kurul müfettişi eliyle Sarıkaya’nın durumu inceleniyor” şeklinde konuştu.

DARBECİ HAİNİN YAPTIĞINA BAK

Darbeciler tarafından TÜRKSAT’ta iki personelin şehit edildiğini hatırlatan Bozdağ, o esnada rehin alınan TÜRKSAT personeli ile darbeciler arasında geçen şu konuşmayı anlattı: “İki vatandaşımızı şehit eden terörist su istiyor, getiriyorlar. Çömeliyor, besmele çekiyor ve üç yudumda suyu içiyor. O arada rehin olanlar, ‘Bak siz biraz önce gözünüzü kırpmadan iki kişiyi öldürdünüz ama bir de çömelip besmele ile üç yudumda su içiyorsun, olacak iş mi bu?’ deyince ‘Ben ona iyilik yaptım’ diyor. ‘O şehit, şimdi cennette. Ben de şehadet şerbetini içtim geldim’ diyor. Motivasyona bakın. Kimi öldürürseniz öldürün o şehit olacak, cennete gidecek, siz ona iyilik yapmış olacaksınız. Günah işlemiş, suç işlemiş olmuyorsunuz. Siz ölürseniz, siz zaten şehitsiniz. DAEŞ ve PKK da militanlarını böyle motive ediyor. Cami bombalayıp, masum insanları öldürür. Ölenler şehit zaten, ölürsen sen de şehitsin, cennettesin, Peygamber’e komşusun, oh ne ala. Böyle bir şey olabilir mi? Masum insanları öldürüyor, iyilik yaptığını düşünüyor.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...