Erdoğan'a umrede beddua seansı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan'a umrede beddua seansı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İfadesine başvurulan doktor, FETÖ’nün çirkinliğini şu sözlerle anlattı; “Cemaatin düzenlediğini sonradan öğrendiğim umre organizasyonunda, Erdoğan ve hükümet için beddua seansları yaptılar.”

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Sivas’ta bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan doktor M.A, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in akrabası olan sözde “bölge imamı” Murat Kocar’ın umrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti aleyhine “beddua seansları” düzenlediğini anlattı. Doktor M.A., Gülen cemaati içerisinde yer almadığını belirterek, “2014 yılında, Fethullah Gülen cemaatine bağlı Sultan Murat Okulları tarafından organize edildiğini daha sonradan öğrendiğim umre organizasyonuna ailecek katıldım” dedi. İlk etapta bu organizasyonun başka bir firma tarafından yapıldığını sandığını aktaran M.A, şunları anlattı: “Kafile halinde uçakla Mekke’ye gittik. Otele yerleştiğimiz gün Gülen cemaatinden olduğunu öğrendiğim bir sorumlu umre ibadetleri dışında akşamları erkeklere ve bayanlara ayrı ayrı sohbet toplantıları yapacağını ve bu sohbetlere katılmamız gerektiğini söyledi.” Murat Kocar adlı Sultan Murat Okullarında öğretmen olduğu söylenen bir kişinin umrede kendilerine Erdoğan ve hükümet aleyhine beddua ettirdiğini belirten M.A, ifadesinde şu bilgileri paylaştı: “Bu şahıs, ne yapıp ne edip konuşmayı Fethullah Gülen ve cemaatini öven dualara getiriyordu. Cemaate yönelik yapılması planlanan operasyonları ve hareketleri eleştirerek, bu şahıslar hakkında beddua ettirdi. Beddualar, hükümet aleyhineydi. İnsanlar manevi bir ortama sokulduğu için hep birlikte ‘amin’ diyerek eşlik ettik. Cemaat içerisinde yer almamama rağmen manevi ortamdan ve dikkatsizlikten dolayı bu beddualara yanlışlıkla ‘amin’ dedim. Sonra da ‘ne yapıyorum ben’ diyerek dua ortamlarında yer almadım. Bireysel olarak umremi yapıp Sivas’a döndüm.” 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...