Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekova’da 2 bin kişiye iş imkânı

Düzenleyen:
Yüksekova’da 2 bin  kişiye iş imkânı

Ekonomi Haberleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan operasyonların ardından, terör örgütünün yaşattığı tahribatın ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Devlet tarafından yapılan sosyal yardımlarla terör mağdurlarının yaralarının sarılmaya çalışıldığı ilçede, ekonominin canlanmasını sağlamak amacıyla 2 bin kişinin Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edileceği bildirildi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 9 ay boyunca çalıştırılacak işçilere asgari ücret oranında maaş verilecek. Açıklamada,  "Başvuruların 09-18 Ağustos tarihleri arasında 'www.iskur.gov.tr' adresine veya Yüksekova Kaymakamlığı ile Yüksekova Belediyesi bünyesindeki hizmet noktalarına ya da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılması gerekmektedir. Katılımcılarda 18 yaşını doldurmuş olmak, sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmıyor olmak, emekli, malul aylığı almamak, öğrenci olmamak şartları aranmaktadır" denildi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...