Ucuz karpuz 15 gün sonra sofralarda

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Ucuz karpuz 15 gün sonra sofralarda

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye karpuz üretiminin 4'te 1'inin gerçekleştirildiği Çukurova bölgesinde hasat 15 Mayıs'ta başlıyor

Türkiye'deki karpuz üretiminin önemli bölümünü karşılayan Çukurova yöresinde, hasat 15 Mayıs'ta başlıyor. Karpuz hasadında çalışacak mevsimlik işçiler Adana'ya gelmeye başlarken, hasatla kilosu ortalama 2.5 liradan satılan karpuzun fiyatı daha da ucuzlayacak.Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, şu an piyasada satılan karpuzun yerli üretim olmadığını, bölgede yetişmiş karpuzun 15 Mayıs'tan itibaren tezgaha çıkmasını beklediklerini söyledi. Türkiye'nin yıllık karpuz üretiminin 4 milyon ton civarında olduğunu belirten Girmen, bunun yaklaşık 800-850 bin tonunun yıllardır Çukurova bölgesinden karşılandığını ifade etti. Halkın şüpheyle yaklaştığı kabak aşılı karpuzlara da değinen Girmen, "Kabak aşılı karpuzlar, zamanında ve doğru hasat edilirse orijinal çekirdek üretiminden lezzet olarak hiçbir farkı olmayan ürünlerdir" diye konuştu. Girmen, bazı tüccarların daha fazla para kazanmak için karpuzları zamanından önce hasat ettiklerini ve bu durumun da karpuzun tadını kaçırdığını savundu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...