Erdoğan açık açık uyardı: İhanet kabul ederim!

Düzenleyen:
Erdoğan açık açık uyardı: İhanet kabul ederim!

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleriyle istişare toplantısında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girşimi sonrası ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan özellikle bankalara önemli uyarılarda bulundu. Ülkedeki durumu fırsata çevirmek istenlerin karşılarında kendisini bulacağını söyleyen Erdoğan " Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz. Kalkıp da yatırımcımızın önünü açmaz, daraltır basit bir olayda geriye çağırma gibi bir mantığın içine girerse ben bunu ihanet olarak değerlendiririm." dedi.

İş dünyasına FETÖ konusunda uyarılarda bulunan Erdoğan, "O kesimden dostlarınız olabilir. Onları da ifşa etmeniz lazım. Çünkü bu bizim üzerimize bir vatan borcudur. Onlar bizi değil biz onları çökerteceğiz. Herkesi istihbarat, emniyet bilemeyebilir. Ve ya gecikebilir, sonra ne oluyor kaçıyorlar. Bunları şikayetçi vasfı ile ihbar etmeniz lazım. Ülkesine milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

10 Ağustos 2014 tarihinde yüzde 52'lik oy oranıyla Cumhurbaşkanlığına layık gören milletime şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra tüm Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak en iyi temsilin mücadelesini verdim. Gerektiğinde Bakanlar Kurulu'nu topladım, gerektiğinde seçim hükümeti kurdum. Ülkenin ihtiyacı olduğu her alanda tavrımı otaya koymaktan geri kalmadım. Kim ne düşünür diye düşünmeden sadece aziz milletimi düşündüm.17-25 Aralık darbe girişiminde gösterdiğim duruşu 15 Temmuz'da anlaşıldı. O ana kadar maalesef birçok eş dost ahbap bizleri anlamıyordu, anlamamıştı. 15 Temmuz'da bu olay ortaya çıktı. Şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı.

RUSYA ZİYARETİ

İş dünyası diri olmazsa, güçlü olmazsa ülkemizin de diri olması mümkün değildir. O yüzden bugün de son değerlendirmeleri sizlerle değerlendiriyoruz. Dün Rusya federasyonuna bir ziyaret gerçekleştirdik. 10 sizden, 10 bizden olsun dediler. Dar kapsamlı bir iş adamları zirvesi gerçekleştirdik. İnanıyorum ki çok kısa zamanda aramızdaki ekonomik ilişkileri düzelteceğiz.

240 ŞEHİDİN KANI YERDE KALMAYACAK

En son Haziran ayı başında sizlerle bir araya gelmiştik. O gün gündemimizde Almanya'da alınan sözde soykırım kararı vardı. Bugünse tarihimizin en sinsi darbe girişmine, bir işgal teşebbüsüne maruz kalmamız var. 15 Temmuz ne kadar karanlık başladıysa 16 Temmuz sabahı da o kadar aydınlık başladı. Milletimiz 15 Temmuz gecesi silahların, tankların karşısına büyük bir inançla dikilmiştir.Bu millet büyük bir millet. Korkak, ürkek bir millet değil. korkakların kim olduğu belli. Onlar kaçtı, biz de kovalıyoruz. Biz 240 şehdiimizin kanını yerde bırakamayız. Bırakırsan bunun hesabını veremeyiz. Bir millet eğer yöneticisine güvenemezse o milletin hali ne olur?

Ben en yakın mesai arkadaşımı kaybettim, aslında kaybolmadı çok yüce makama ulaştı. 16 yaşındaki yavrusu da onunla beraber o makama yürüdü. 2195 yaralımız, kimisinin ayağı kopuk, kolu kopuk gazi olarak ziyaretlerimizde gördükçe sorumluluğumuzun büyüklüğünü anlıyoruz. Bu işi adalet çerçevesinde, hukuk içinde hesabını soracağız.

MİLLET TARİHİ BİR DERS VERDİ

Türkiye'yi FETÖ eli ile mahkum etmek isteynlere milletimiz tarihi bir ders vermiştir. Ne diyor FETÖ'nün sözde profları; bu millet sokağa çıkamaz, kaçar. Benim milletim anında sokaklara dökülmekle kalmayıp tankların önüne geçti, tankların altında şehit oldu. Bunu sadece erkekler değil, hanım kardeşlerimiz de yaptı biz nine hatunları hatırlattı şehit oldu. Bu süreçte ülkemizdeki her kesimde olduğu gibi iş dünyamızda sağlam bir duruş sergiledi. Bir yandan milli iradenin yanında olduklarını belirtirken diğer yandan da asli görevlerini aksatmadan gerçekleştirildi. 16 temmuz'da piyasaya aktarılan paraya bakıyoruz. Eskiden böyle mi olurdu. Millet gayet rahat, sabahlara kadar meydanlarda kaldı. Sanatçısı, sporcusu aydını herkes oradaydı.Farklı bir istiklal mücadelesini hep beraber verdiler.

O ÇEVREDEN TANIDIKLARINIZI İFŞA EDİN

Sizden 2 konuda yardım istiyorum. Birincisi yurt dışındaki tüm muhattaplarımıza FETÖ'nün bir tehdit olduğunu anlatmanız. O kesimden dostlarınız olabilir. Onları da ifşa etmeniz lazım. Çünkü bu bizim üzerimize bir vatan borcudur. Onlar bizi değil biz onları çökerteceğiz. Herkesi istihbarat, emniyet bilemeyebilir. Ve ya gecikebilir, sonra ne oluyor kaçıyorlar. Bunları şikayetçi vasfı ile ihbar etmeniz lazım. Ülkesine milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur. FETÖ mensuplarının başını PKK ve DAEŞ mensupları gibi demokratik sınırlar içerisinde ezmekten yanayız. Sizlerin kendi alanında destek vermenizi diliyorum.

TEMİZLEMEYE MECBURUZ

Yürüttüğümüz mücadeleyi ancak örgütün finans kaynaklarını çürüterek başarabiliriz Bazıları bize akıl veriyor. Bürokraside binlerce kişiyi uzaklaştırıyorsunuz, endişe ediyoruz diye. Kendileri yapıp bize akıl veriyorlar. Bize bu endişelerden bahsediyorsunuz ama siz bunu Doğu Almanya, Batı Almanya birleşmesinde yaptınız. Biz bunu yapacağız, bunları temizlemeye mecburuz.

İHANET KABUL EDERİM

11-17 Temmuz arasında 2,1 milyar dolar olan ihracatımız, 2,7 milyar dolara ulaştı. İlk 7 aylık ihracat 80,5 milyar dolara ulaştı. Çalışacağız, koşturacağız.Biz de süreç içinde atacağımız bazı adımları paylaşacağız. Finans sektöründe bazı engellemelerin olduğuna dair bilgiler var.Ama kamu bankaları ve özel sektör bankaları fırsata çevirmeye kalkarlarsa kapımızı kolay kolay çalamazlar. Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz. Kalkıp da yatırımcımızın önünü açmaz, daraltır basit bir olayda geriye çağırma gibi bir mantığın içine girerse ben bunu ihanet olarak değerlendiririm. Sıcak da bakamam.

500 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağız.2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Rus tarafıyla gayet güzel, iyi görüşmeler yaptık. Rusya'yla 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşma kararlılığımızı yineledik. İhracatçılarımızın farklı pazarlara açılma isteğini görüyorum. Bir yandan yeni pazarlara sahip çıkarak diğer taraftan kaybettiğimiz pazarlara ulaşmak için zemin hazırlıyoruz.

BU KADARINI BEKLEMİYORLARDI

Yenikapı'da 5 milyon insanın buluşması Cumhuriyet tarihimizin bir ilkidir. Demokrasimizin yeni kapısı açılmıştır. Dünyaya da bizi iyi okuyun anlayın denmiştir. Bu duruş bu birleşme dünyaya mesajdır. Milletimiz geleceğine sahip çıkma konusunda da kararlı olduğunu göstermiştir. Her olanda bir hayır vardır. Emin olun onlar bu kadarını beklemiyordu. Ülkemiiz çökertmek için oynanan oyun, son dönemin en büyük birliğini gerçekleştirmemize vesile olmuştur.

DURUŞ ÇOK ÖNEMLİ

Bakın! Önce kavşağı bombaladılar, sonrasında caminin önünde bombaladılar, orada 6 şehit var. Bir tanesi bayan kardeşimiz, başı vücudundan koparak kongre merkezimizin çatısına düştü. Bunlar bu kadar alçak. Tarihte böyle biz zulüm oldu mu? Bu kardeşlerimizin kanlarını biz yerde bırakamayız. İşte Yenikapı bundan dolayı böyle oldu. 15 Temmuz tezgahını kuranlar medyanın, STK'ların, farklı ideolojilerin birbirine gireceğini kendilerinin rahatca işlerini halledeceğini düşündü. Hiç böyle olmadı.Meclisimiz yeniden bir gazilik ünvanına kavuştu. 100 civarı vekilimiz anında Meclis'e gittiler ve orada bir araya geldiler. O bombaların atıldığı anda Meclsi'i açıp oturum yaptılar. Mesele bu. Duruş çok önemli.

KARŞILARINDA BİZİ BULURLAR

Ekonomimizi yatırım, istihdam, ihracat gibi ayaklar üzerinde büyütmek konusunda kararlıyız. Bankacılık sektörümüz güçlü ama gücünü fırsata dönüştürmeye kalkarsa karşısında bizi bulacaktır.Ülkemizin bu döneminde kredi kolaylığı sağlamak şöyle dursun, kredileri geri çeken bankalar kendilerine bir saf çekmiş demektir. Bu saf ülkemizin ve milletimizin safı değildir. Hiç bir banka karı azaldığı için bundan kalıcı bir zarar görmez. Bankalardan ülkemizin içinde bulunduğu birlik ve beraberliğe uygun adımlar atmalarını bekliyoruz. Dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yatırım ortamının iyileştirmesiyle ilgili ihracatçıların yeşil pasaportu olmak üzere birçok konu çözüldü. İhracat destek konusundaki paketin de en kısa sürede özellikle yasalaşması için hükümetimize gerekli telkinleri yapmış oluyorum. 

BU MİLLET İMANLI ÇILGIN TÜRKLER

Bölücü terör örgütünün elinde olmayan silahla bizi vurdu bu alçaklar. F16'larla atak helikopterleriyle tanklarla hepsiyle üzerimize yürüdüler. Tankların altına kendini atan gençlerden Sabri kardeşimize nasılsın dedim, ben iyiyim de siz nasılsınız dedi. Napıyorsun dedim, bilgisayar yazılımcısıyım dedi, bu imanı bu aşkı görüyor musunuz? Ne demiş Ersoy; İmandır o cevher ki,ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür. Bu millet başka bir millet.Çılgın Türkler diyorlar ya, bu millet imanlı çılgın Türkler. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...