FETÖ şüphelisi bilgisayarı gömdüğünü itiraf etti

Düzenleyen:
FETÖ şüphelisi bilgisayarı gömdüğünü itiraf etti

GÜNDEM Haberleri

AYDIN'da devam eden Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir depoya düzenlenen operasyonda çok sayıda doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan ve Cihan Medya'da gazeteci olduğu belirtilen şüphelinin sorgusundan kendisine 5 yıl kadar önce emanet edilen bir bilgisayarı çantasıyla toprağa gömdüğü ortaya çıktı.

FETÖ şüphelisi bilgisayarı gömdüğünü itiraf etti

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar kapsamında gelen bir ihbarı değerlendirip, Ovaeymir Mahallesi'ndeki bir depoya operasyon düzenledi. Depoda yapılan aramada, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne bağlı olduğu tespit edilen derneklere ait isimlerin bulunduğu bağış ve yardım makbuzları, örgüt adına himmet toplanacaklara ait liste, yasaklı çok sayıda örgüt liderine ait kitap, Aksiyon,Sızıntı,Yeni Ümit, Yeni Bahar isimli dergiler, çeşitli kurumlara ait kimlik belgeleri, pasaportlar, iki cep telefonu, himmet adı altında alınan tahsilat makbuzları ve isim listeleri, örgütteki kademeyi belirlediği ileri sürülen iki adet 1 ABD doları, 1 kesilmiş sim kart, laptop bilgisayar, telsiz, ses kayıt cihazı, sökülmüş PC hard disk ve harici hard disk ele geçirildi. Cihan Medya'da gazeteci küadrosuyla çalıştığı belirlenen Z.A., gözaltına alındı.


TOPRAĞA GÖMÜLÜ DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR BULUNDU

Z.A., polisteki sorgusunda, Cihan Medya Aydın İl Temsilcisi Y.İ. tarafından kendisine beş yıl kadar önce verilen bir diz üstü bilgisayarı çantası ile toprağa gömdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Z.A.'nın gösterdiği yerde yapılan kazıda, bulunan bilgisayara incelenmek üzere el konuldu. Y.İ.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...