Erzurum'da 1247 kişi görevden uzaklaştırıldı 52 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
Erzurum'da 1247 kişi görevden uzaklaştırıldı 52 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Erzurum'da 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda kamu kuruluşlarında görevli 1247 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, 52 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY'ye yönelik olarak şimdiye kadar 57 kamu kurum ve kuruluşunda operasyon yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 479, İl Emniyet Müdürlüğü'nde 263, İl Sağlık, Halk Sağlık Müdürlükleri ile Kamu Hastaneleri Birliği'nden 95, Atatürk Üniversitesi'nde 71, adliyedeki hakim ve savcılardan 60, askeri personelden 21'i olmak üzere toplamda 1247 kişi görevden uzaklaştırıldı. Adliyedeki hakim ve savcılardan 28, il emniyet ve askeri personelden 10'ar olmak üzere toplamda 52 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görevden uzaklaştırılanlar hakkında adli ve idari soruşturmalar devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...