Zeybekci: Dünyada gitmediğimiz ülke kalmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zeybekci: Dünyada gitmediğimiz ülke kalmayacak

Ekonomi Haberleri  / AA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dünya kazan biz kepçe yolumuza devam edeceğiz. Dünyada gitmediğimiz ülke kalmayacak." dedi.

Zeybekci, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında konuştu.

TİM üyelerine, "yol arkadaşlarımız, dava arkadaşlarımız" diye seslenen Zeybekci, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için ihracatçılarla yola devam edeceklerini belirtti. Zeybekci, "İhracatçılarımızla gitmediğimiz ülke, elini sıkmadığımız müşteri kalmayacak." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anımsatan Zeybekci, şunları ifade etti:

"O gece buradaki ekonomi ve koordinasyondan sorumlu Başbakan Yardımcılarımız ve Bakanlarımızla beraber İstanbul'a gidecektik. Ertesi gün Sayın Başbakanımızın başkanlığında, saat 13.00'te Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılacaktı. O toplantıda bugüne kadar çok az görülen ve ülkemizin bilinen tüm teşvik anlayışlarını baştan aşağı değiştiren ve ayrıca ihracatçılar birliği başkanlarımızın ve TİM'in bize sunduğu, ihracatımızın desteklenmesiyle ilgili tüm talepleri hemen hemen yerine getirdiğimiz, yatırım teşvik ve ihracat desteklerimizle ilgili yaklaşık 45 günden beri Başbakanımızın başkanlığında yürüttüğümüz çalışmaları sonlandıracaktık. Ekonomi Koordinasyon Kurulunda son rötuşlarını yapacaktık. Pazartesi günü de Bakanlar Kurulundan sonra Sayın Başbakanımızın başkanlığında bizzat kendisi tarafından tüm Türkiye'ye açıklanacaktı. O hafta, yani o melun saldırının, bu millete ihanetin yaşandığı 15 Temmuz'dan sonra gelen hafta tüm dünya Türkiye'nin yeni yatırım teşvik ve ihracat desteklerini konuşuyor olacaktı."

Hain darbe girişimine rağmen hükümetin hazırlıklarını durdurmadığının altını çizen Zeybekci, Başbakan Binali Yıldırım'a destek ve teşvikleri için ihracatçılar adına teşekkürlerini iletti.

"Dünya kazan biz kepçe yolumuza devam edeceğiz"

"Dünya kazan biz kepçe yolumuza devam edeceğiz." diyen Zeybekci, "Dünyada gitmediğimiz ülke kalmayacak ama bu geçici sürede, olağanüstü sürede yine Başbakanımızın talimatıyla bir uygulamaya başladık. Belirlediğimiz 16 ülkede, önümüzdeki dönemde biz, bizi anlatmayacağız, bizi dostlarımız anlatacak. Yani Türkiye'de yatırımı olan uluslararası şirketlerin CEO'larıyla yine TİM, TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD, Müteahhitler Birliği, Uluslararası Nakliyeciler Birliği ve turizm seyahat acenteleri gibi kuruluşlarımızla 16 ülkede, bir ay boyunca sürecek olan kampanyamız olacak." açıklamalarında bulundu.

Bir ay içinde 26 ülkeyi ziyaret edeceklerini bildiren Zeybekci, bu kapsamda ilk olarak yarın Danimarka'ya gideceklerini belirtti. Zeybekci, Danimarka'da ilgili bakanlar, sivil toplum kuruluşları ve önemli şirketlerin temsilcilerinin de katılacağı mini bir sempozyum gerçekleştireceklerini ifade etti.

"Sivil Türk demokrasi devrimidir"

"Dünya bizi anlamakta zorlanıyor." diyen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Yani bu hain, melun saldırının diğer tarafı, diğer tercümesi şu oldu, bu, dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak olan bir sivil Türk demokrasi devrimidir. Türkiye, Türk halkı bunu gerçekleştirdi. Bunu anlatmakta zorlanıyoruz ama sizlerden özellikle istirhamım, sizlerin de şirketlerinde yaşandığını biliyorum, satın almacıların, Türkiye'ye satın alma ziyaretlerini iptal ettiklerini, gelmekten çekindiklerini biliyorum. Topyekun, hep beraber bununla ilgili neye ihtiyacınız varsa Ekonomi Bakanlığı olarak, Dışişleri Bakanlığı ve diğer bakanlarımızla 7 gün 24 saat bunun peşindeyiz. Bakanlığımızda 7 gün 24 saat çalışan, bununla ilgili uzman bir ekipten oluşan ofisimiz var. Bu konuda hiçbir tereddüde mahal kalmaksızın temas etmenizi istiyoruz. Bu dönem geçecek Allah'ın izniyle, ondan sonra hedef 2023. Durmak yok, daha çok üretmeye, ihraç etmeye, büyümeye ve kalkınmaya devam."

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleri katıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...