Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'a rekor güven oranı

Düzenleyen: / Kaynak: Ensonhaber
Erdoğan'a rekor güven oranı

GÜNDEM Haberleri  / Ensonhaber

ORC'nin kamuoyu çalışması FETÖ'nün darbe girişimiyle Türk demokrasisine yani milli iradeye vermek istediği zararın boyutunu ortaya koydu.

Milli iradeye yönelik kamuoyu çalışmalarıyla ön plana çıkan ORC, 8-9 Ağustos tarihleri arasında 32 ilde 1230 kişi ile ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ yaparak halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bakışını araştırdı.  Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin 2. yıl dönümüne özel gerçekleştirilen çalışmada; seçmenlere "bugün seçim olsa" Erdoğan'a oy verip vermeyeceği ve güvenip güvenmediği soruldu.

ERDOĞAN'A BÜYÜK DESTEK

Ankette 10 Ağustos 2014 tarihinde yüzde 52 oy oranıyla ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın oy oranının ve güvenin arttığı görüldü.

OY ORANI YÜZDE 66'YA YÜKSELDİ

Buna göre "bugün cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyumu Erdoğan'a veririm" diyenlerin oranı yüzde 66'ya yükseldi. Başka bir adaya oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 22,7'de kaldı. Kararsızların yüzde 11,3 olduğu görülürken bu oranın önemli kısmının Erdoğan lehinde oy kullanabileceği düşünülüyor.

REKOR GÜVEN ORANI

Ankette Erdoğan'a güvenenlerin oranının yüzde 81,5 olduğu, güvenmeyenlerin de 18,5'ta kaldığı görülüyor.

Erdoğan'a rekor güven oranı

Erdoğan'a rekor güven oranı

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...