Yeni anayasa için maraton başlıyor

Düzenleyen:
Yeni anayasa için maraton başlıyor

POLİTİKA Haberleri

Anayasada yapılacak değişiklik için AK Parti, CHP ve MHP’den birer milletvekilinden oluşan komisyon, çalışmalarına start veriyor.

Darbe girişimi sonrası varılan mutabakat için ilik adım atılıyor. AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan komisyon, anayasada yapılacak değişiklik için yarın bir araya gelecek. Konu hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün yapılan AK Parti MYK toplantısında da konunun gündeme geldiğini ifade etti. Elitaş, “Siyasi parti temsilcileri, komisyonda fikirlerini beyan edecek. Mutabık kaldıkları hangi maddeler varsa, o teklif olarak verilecek. Daha sonra Anayasa Komisyonu’nda değerlendirilip Genel Kurul’da kanunlaşacak” dedi. Anayasada yapılacak değişikliğin kapsamının sorulması üzerine Elitaş, şunları ifade etti: “Konu başlıkları belli olduktan sonra ortaya çıkacak. Bu, bir madde de olabilir, 20 madde de... Komisyondaki arkadaşlarımız fikirlerini beyan edecekler ve hızlı çalışmayla nihayete erdirecekler. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Külliye’de siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmede ortaya çıkan ana fikir doğrultusunda konular gündeme gelecek. Bu çerçevede siyasi partiler de yetkili kurullarında değerlendirmede bulundu. Her parti kendi teklifini gündeme getirip sonuçlandırmaya çalışacak.” 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...