Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hain binbaşı öğrencileri 'bizimle olmayan kurşunu yer' diye tehdit etmiş

Düzenleyen:
Hain binbaşı öğrencileri 'bizimle olmayan kurşunu yer' diye tehdit etmiş

GÜNDEM Haberleri

Harp Okulu öğrencilerini Sabiha Gökçen Havalimanına ‘terörist saldırı var’ diyerek götüren FETÖ’cü hainin, gerçek ortaya çıkınca, öğrencileri “Bizimle olmayan kurşunu yer” şeklinde tehdit ettiği öğrenildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında gözaltına alınan askerî öğrenciler, İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanına terörist saldırı olduğu gerekçesiyle götürüldüklerini belirtti. Gözaltına alınanlardan İstanbul Yeşilyurt’taki Hava Harp Okulu öğrencileri G.K. ve E.S., ifadelerinde, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz günü denetlemeye geldiğini daha sonra da ayrıldığını söyledi. Yalova’daki kampta gece saat 22.00 sıralarında yat içtimasının alındığını sonra da teçhizatlı eğitim alanında toplandıklarını ifade eden öğrenciler, “4. Filo Komutanı Binbaşı Ferhat Günay ile Yüzbaşı Hasan Durak, tatbikat olacağını söyledi” ifadelerini kullandı. 

MERMİLER DEVLET MALI HESABI SORULUR

Daha sonra otobüslere bindirildiklerini dile getiren öğrenciler, “Araçlara mühimmat yüklendiğini gördük. Binbaşı Günay, ülkede terör saldırıları olduğunu ve mermilerin güvenlik amacıyla dağıtıldığını söyledi. Teğmen Emre Demirbilek, dağıtılan mermilere dikkat etmemiz gerektiğini, geri döndüğümüzde toplanacağını, bunların devlet malı olduğunu, her birinin hesabının sorulacağını söyledi. Binbaşı Ferhat Günay otobüs içinde ‘Şu anda Sabiha Gökçen’de terörist bir saldırı var. Halkın güvenliğini sağlamak için havalimanına gidiyoruz. Etrafta asker ve polis kıyafeti giymiş teröristler olabilir kimseye güvenmeyin’ şeklinde bir konuşma yaptı. Havalimanına ilerlerken gişeler yoğun olduğu için durmak zorunda kaldık. Binbaşı Günay o zaman bize şunları söyledi: ‘Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve bazı milletvekilleri kelepçelenerek tutuklanmıştır. Bu TSK’nın emridir ve bu TSK’nın bir darbesidir. İnmek isteyen şimdi insin, ama indiğinde de en yakınından ateş gelebilir. Bir kurşun mesafesinde duruyorsunuz’ dedi. Sabiha Gökçen’e doğru gideceğimizi söyledi. Bu sırada halktan birilerinin elimizdeki silahlara sarılabileceğini ve gerektiğinde 2-3 kişiyi vurabileceğimizi söyledi. Devamında ‘anlaşıldı mı’ dedi, bizim gruptan da bir ses çıkmayınca bağırarak, ‘Anlaşıldı mı lan’ ifadelerini kullandı” dediler.  

GERÇEĞİ ÖĞRENDİK KİMSEYE ZARAR VERMEDİK

Araçtan indiklerinde halkın kendilerinin üstüne geldiğini ve ateş edildiğini dile getiren askeri öğrenciler, “Telefonla görüşen bir arkadaşımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitap ettiğini öğrendi. Binbaşı Günay’ın yalan söylediğini anladık. Havaya ateş edip vatandaşları uzaklaştırdık. Kimseyi vurmadık. Bir tepeye sığındık. sabah olunca da polise teslim olduk. Bizi öldürmekle tehdit ederek zorlayan binbaşı ve komutanlardan şikâyetçiyiz” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...