Annesine, bir hafta önce, ‘Seni şehit annesi yapayım mı?’ demiş

Düzenleyen:
Annesine, bir hafta önce, ‘Seni  şehit annesi yapayım mı?’ demiş

YAŞAM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde şehit olan 26 yaşındaki Aydın Çopur’un, askerî okullarda yuvalanan terör örgütü mensubu subayların mağdur ettiği öğrencilerden olduğu, hayalindeki üniformayı giyemeden askeri okulu bırakmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Harp Okulunu bıraktıktan sonra girdiği Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olan Çopur, 15 Temmuz günü gezmek için kuzeninin yanına Ankara’ya gitti. FETÖ’nün darbe girişimini duyunca kuzeniyle sokağa çıkan genç adam, darbeci askerler tarafından şehit edildi. Oğlunun şehit olmak istediğini dile getiren anne Rukiye Çopur, “Benim çocuğum bir hafta öncesinde bana döndü, ‘Anne seni şehit annesi yapayım mı?’ dedi. ‘Böyle şeyler konuşma, isterim şehit annesi olmayı ama içim burkuluyor. Sen daha çok gençsin, yaşayacak yılların var’ dedim. Haftasına bu olay oldu” dedi. Acılı baba Nurettin Çopur ise, “Işıklar Askeri Lisesi’nde 2. sınıftan sonra dersleri kötü gitmeye başlamıştı. ‘2 kızım var, Aydın tek erkek. Herhalde biraz narin yetiştirdim o yüzden dayanamadı’ diye düşünüyordum. Fakat oğluma türlü türlü eziyetler etmişler, işkenceler yapmışlar. Sebebsiz ceza vermişler. Pilot olacaktı. ‘Gözünde problem var senin, olamazsın’ diyerek engellediler ve Hava Harp Okulu’ndan Kara harp Okulu’na geçmesine sebep oldular. Bununla da kalmayıp askeri okulu tamamen bırakmasına sebep oldular. Yüzmede, sporda ve atıcılıkta birinciliği olduğu için onur köşesinde fotoğrafı vardı. Gözünde problem olan çocuğun atıcılıkta başarı belgesi mi olur?” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...