Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bankalara uyarı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bankalara uyarı

Ekonomi Haberleri

TİM üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bankalar böyle bir dönemde iş adamının önünü açmazsa, biz de onlara kapımızı açmayız. Bu dönemi fırsat olarak görmeyi ihanet olarak değerlendiririm" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretinden sonra, ihracatçılarla bir araya geldi. Konuşmasına, 15 Temmuz girişiminde halkın mücadelesini, birliğini, iş dünyasının işine daha sıkı sarılmasının, vatandaşın bu süreçte 11 milyar dolarını TL’ye çevirmesinin önemine işaret ederek başlayan Erdoğan, bu süreçte bankalara da görev düştüğünü ifade etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 16 Temmuz'da Panama ve Guatemala'ya göndereceği heyetin gidişini iptal etmeyerek işine dört elle sarıldığını vurgulayan Erdoğan, buna karşılık finans sektöründe bazı engellemelerin olduğu bilgisini, sert sözlerle eleştirdi: "Ama kamu bankası, ama özel banka. Eğer bu dönemi fırsata çevirmeye kalkarlarsa biz de devlet olarak gereğini yaparız ve onlar da ondan sonra kapımızı kolay kolay açamazlar, çalamazlar. Milletin parasıyla çalışıyorsunuz, milletin parasıyla çalıştığınız böyle bir dönemde eğer kalkıp da bu ülkede yatırımcımızın önünü açmaz, onu daha da daraltır ve hemen basit bir olayda 'geriye çağırma' gibi bir anlayışın, mantığın içerisine girerse, kusura bakmasınlar açık ve net söylüyorum ben bunu 'ihanet' diye değerlendiririm."

500 MİLYARA DOĞRU

Finans sektörünü davet edip bu konuları değerlendireceklerini de söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bir yandan yeni pazarlara daha sıkı sahip çıkarak, diğer yandan kaybettiğimiz pazarları yeniden kazanarak 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Bu süreçte herkesin bu örgütü temizlemede üzerine düşeni şikayetçi sıfatıyla yapmasını istedi ve "Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz. Bu milletle beraber" dedi.

2016'nın ilk 7 aylık ihracatının 80.5 milyar dolara ulaştığını da ifade eden Erdoğan, yıl sonu rakamlarının, geçen yılı aratmayacağına inandığını söyledi. Rus tarafıyla çok iyi bir görüşme yaparak 100 milyar dolarlık ticaret hedefi açıkladıklarını hatırlatan Erdoğan, "Türkiye 2023 hedefine, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha yakındır. Ülkemizi çökertmek için oynanan oyun, dönem tarihimizin en büyük birliğini, beraberliğini, dayanışmasını gerçekleştirmemize hamdolsun vesile olmuştur. Her olanda hayır vardır" ifadesini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...