'Kartta düzenleme 20 güne hazır olur'

Düzenleyen:
'Kartta düzenleme 20 güne hazır olur'

Ekonomi Haberleri

Bakan Tüfenkci, kredi kartlarında taksit ile ilgili düzenlemeye yönelik kararın 20 gün içerisinde alınacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hükümetin kredi kartlarında taksit sayısını artırmaya yönelik genel bir eğiliminin olduğunu belirterek, bu konuyla ilgili kararın 20 gün içerisinde alınabileceğini söyledi. “Sadece sınırlı taksit sayılarındaki bir iyileştirme sağlanırsa cari açığı olağanüstü bir şekilde veya çok ekonominin genel gidişatını bozacak şekilde bir etkisi olmaz diye düşünüyorum” diyen Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti: “Çünkü netice itibariyle sayıyı da biz sınırlayacağız, sınırsız bir taksit imkanı sağlamamış olacağız. Bu noktada arkadaşlarımızın etki analizleri sonuçlarını ortaya koyduğunda daha net cevaplar verebiliriz. Yeniden yapılandırma belki faizler noktasında böyle bir iyileştirme sağlanabilir ama bunu geniş bir manada tutarsak da bunun zamanında ödeyenler için de haksızlık olur diye düşünüyorum. Bilgisayar, cep telefonu, beyaz eşya gibi tüketim araçlarının fiyatına etki analizlerinden sonra karar verilecek. Bu konuda da 15-20 gün içerisinde bir karar verilir.”

Sebze-meyve fiyatları yüzde 30 düşecek

Bakan Tüfenkci, sebze meyve fiyatlarını yüzde 30'a yakın düşürecek yeni bir yasal düzenleme hazırladıklarını söyledi. Tüfenkci, nakliye sırasında yaşanan yüzde 30'luk kaybın önlenmesi ve sebze meyvede aracı fiyatlarının yüzde 15 civarında düşürülmesiyle tüketiciye yüzde 30'luk bir fiyat avantajı sağlanacağını belirtti.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...