Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'den katalog evlilik!

Düzenleyen:
FETÖ'den katalog evlilik!

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün ''Abla'' yapılanmasında 73 bin kadın görev yaptığı belirtildi. Kendilerini saklamaları daha kolay olduğu için, darbe girişimi sonrası örgütün para trafiğini onlar üstlendi. Sistem dışı evlilik yapmaları yasak...

FETÖ için çalışan 'ablaları' ilk olarak seçimlerde kapı kapı dolaşıp "AK Parti'ye oy vermeyin" propagandası yaparken gördük. Ardından Zaman gazetesine kayyum atandığında protesto eylemlerinde sahneye çıktılar. Cumhuriyet'in "Başörtülü bacılar yerlerde", Sözcü'nün "AK Parti iktidarında başörtülü kadınları yerde sürüklediler" manşetlerine malzeme çıkararak görevlerini yaptılar. Peki kim bu ablalar? Emirleri kimden alıyorlar?

HİMMET GÖREVİ ABLALARDA...

Gülen Eğitim Araştırma Vakfı'nda bir dönem çalışan ancak 17-25 Aralık sırasındaki itirazları nedeniyle tüm görevlerinden alınan Ümit Akdemir, "Kadın hizmeti 90'larda başladı. Tahminimce sayıları 73 bin. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından idareyi kadınlara devredebilirler. Çünkü kamufle olmaları kolay. Erkekler deşifre oldukları ya da takip edildikleri için himmet trafiğini ablalar devraldı" dedi. İşte FETÖ ablalarının gizli teşkilatı:
YÜZLERCE İŞ YERİ...

Daha öncesinde kadın dernekleri ve kermesler kanalıyla örgüte para toplayan ablalar, deşifre olunca tedbir alıp işyerleri açarak buralarda toplanmaya başladı. Açtıkları işyerlerine müşteri gibi gelen ablalar, topladıkları ya da kendilerine düşen himmet miktarını buradaki dükkân sahibi ablaya teslim ediyor. Dikkat çekmemek için bu yolu seçen ablalarının Türkiye genelinde yüzlerce işyeri açtıkları kaydediliyor.

ÜÇ KATEGORİ...

Ablalar ilçe ablası, bölge ablası ve il ablası diye 3 kategoriye ayrılıyor. İlçenin büyüklüğüne göre sohbet grubu oluşturan abla tek başına tüm ilçeyi idare ediyor. Eğer bulunduğu yer büyük ilçeyse onun emrinde çalışan bölgeci ablalar bulunuyor. Bu kişiler aynı zamanda öğrenci evleri ve kız yurtlarındaki öğrencilerden sorumlu. İl ablası ise en tepedeki isim. Büyük bölgeci abla ve kurum müdireleri direkt ona bağlı. İlçe ablaları da bu il ablasından talimat alıyor.

KATALOG EVLİLİĞİ...

FETÖ yurtlarında yetişen, FETÖ bursu ile okuyan ve örgüt tarafından işe sokulan kadın örgüt üyelerinin, bu yapının dışından birisi ile evlenmeleri kesinlikle yasak. Evden ya da yurttan ayrılmak isteyen kız öğrenciler hakkında dedikodu çıkarılarak 'kötü kız' algısı oluşturup ayrılması engelleniyor. Her bölgeden örgüte bağlı kadınların formları titizlikle dolduruluyor. Evlilik işini il ablası ile evlilik ablası denen kadınlar yürütüyor. Bu kişilerin kocaları da erkeklerin formlarını hazırlayıp kataloglamakla görevli. İlçe ilçe, il il hazırlanan kataloglar en son il imamına rapor ediliyor ve onay alınıyor. Genelde kadınlar ve erkekler meslek gruplarına göre tasnif ediliyor. Evlenmeyen kadınların "Ablalara gidelim, güzel bir abi buluruz" dediği ve ablalara başvurduğu da belirtiliyor.

AİLELERE SIZIYORLAR STRATEJİK EVLİLİK...

Örgütün bürokraside, emniyette, TSK'da, siyasette ve iş dünyasında sızmak istedikleri ailelere stratejik evlilikler kanalıyla giriliyor. Bu ailelere damat ve gelinler sokularak o aile tam bir kıskaca alınıyor. Bu iş için özel yetiştirilmiş güzel kadınlar genelde hâkim, savcı, polis ve askerlerle evlendirilerek bu kişilerin kendilerine tam bağımlı hale gelmeleri sağlanıyor. Stratejik evlilik yapanların dekolte giymeleri, sosyal ortamda bulunmaları ise Gülen'den alınan fetva gereğince mübah. Ablaların seçtiği ve erkek imamın onayıyla evlenen kişilere "Senin görevin evlilik değil, hizmet" denilerek asıl sorumluluğu her fırsatta hatırlatılıyor. Evlenmek istemeyenlere ise "Evlenmezsen şakirt olamazsın, bu görevi yerine getireceksin" diye baskı kuruyorlar. Bu zorla evlenmeler sonucunda bir çok ailevi problemler çıktığı belirtiliyor. Yetkililer evli çiftlerin mutsuz evlilikten dolayı başka evli biriyle ne ilişki yaşadığını, bunun ortaya çıkması durumunda da ellerindeki emniyet elemanları marifetiyle olayın örtbas edilip, bu kişilerin başka yere tayin edildiğini ifade ediyor.

'GİZLİCE BİLGİ TOPLAYIP ABLALARA TESLİM ETTİK'

Gizli tanık Rüzgâr (Öğretmen): Staj için FETÖ'nün okulunu tercih ettim. Çalışacağım sürede erkek arkadaş edinmemem, makyaj yapmamam istendi. Öğretmenler FETÖ adına yapılan ev sohbetlerine katılıyordu. Öğrencilerim ildeki MİT, TSK ve emniyet personelinin çocuklarıydı. Evlerine gittim. Çocuklar ve aileleri hakkında her konuda bilgi topladım. Ses kayıtlarını aldım. FETÖ'ye yakınlıkları, mal varlıkları, siyasi görüşlerini rapor edip sorumlu ablaya teslim ettim. MİT, tugay ve Özel Harekât amirlerini fişleyip okul müdürüne teslim ettim. L.A. (Akademisyen): ABD'de örgüte bağlı evlerde kaldım. Örgüt mensuplarının çocuklarına ders vermem istendi. Faaliyetin eğitimimi aksatması üzerine durumu ablalara bildirdim. Baskı ve şantaj yapılmaya başlandı. Depresyon tedavisi gördüm.

Tanık E.Y. (FETÖ'cü bir polisin eski eşi): Akrabalarım vasıtasıyla 2008'de Ö.A.'yla tanışıp evlendim. Onun kanalıyla FETÖ'ye girdim. Ablalık görevi verildi. Eşim, boşanma sürecinde FETÖ desteğiyle üzerimde baskı kurdu. Çocuğumun velayetini aldı.

İMAM ABLA YOK

Himmet toplamakla görevli olan ablalar, örgütün önemli erkeklerinin eşleriyle evlerde buluşuyorlardı. Kocaları himmet verse bile kadınlar da vermek zorunda. Ablalar, Fetullah Gülen'in yakını veya akrabası ise onunla birebir görüşebiliyor. Emniyette, üniversitelerde, TSK'da, bürokraside ve özel sektörde üniteler halinde örgütlenmişler. Memur ünitesi, sağlık ünitesi, Milli Eğitim ünitesi gibi. Daha az dikkat çektikleri için birçok kirli iş ablalara havale edilmiş. Ablalar içinde imam olmadığı için bağlı bulundukları erkek imamlara paraları teslim ediyorlar. Bazen de erkek ünitesi toplantısına araya perde çekilerek katılıyorlar.(Sabah)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...