Sudan'da Türkiye'ye destek için gösteri düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sudan'da Türkiye'ye destek için gösteri düzenlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek ve Türkiye'ye destek olmak amacıyla gösteri düzenlendi.

Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (SWTUF) çağrısıyla başkent Hartum'da düzenlenen gösteride, FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi

Gösteriye, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Sudan'da yaşayan Türkler de katıldı.

Gösteride konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Sudanlıların Türk halkına verdiği destekten övgüyle söz ederek, "Sudanlılar darbeye tepki için ilk gösteri yapanlardan oldu." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkın ve ülkede konuk edilen 3 milyon Suriyeli sığınmacının dualarıyla darbe girişiminin üstesinden gelmede başarılı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Aydın ise gösteri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Sudan hükümetinin FETÖ'ye bağlı iki okulun yönetimini Sudanlı bir şirkete vermesi kararıyla ilgili gelişmeleri takip etmek üzere Milli Eğitim Bakanlığından bir heyetin önümüzdeki günlerde Sudan'ı ziyaret edeceğini kaydetti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Sudan, Türkiye'ye ilk destek veren ülkelerden olmuş, öncelikle Türk halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Sudan yönetimi, daha sonra ülkedeki FETÖ ile bağlantılı okulların kamulaştırılması kararı almıştı.

Destek kapsamında bir süre önce Türkiye'ye gelen SWTUF Genel Sekreteri Sirralkhatim Abdulgadir, Ankara'daki demokrasi nöbetine katılmış, ülkesine döndükten sonra konfederasyonuna, Hartum'da da "demokrasi nöbeti" etkinliği düzenleme teklifinde bulunmuştu.

Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Abdulgadir'in bu teklifini kabul ederek, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı Sudan'a davet etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...