Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusların yüzde 77'si mutlu

/ Kaynak: CHA
Rusların yüzde 77'si mutlu

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin (VTsIOM) yaptığı ankete göre Rusya halkı son iki yılda mutluluk oranını artırarak yüzde 77'ye çıkardı. Rusya'nın 42 ayrı bölgesinde 1600 kişi ile birebir görüşerek yapılan çalışmaya göre halkın yüzde 18'i mutlu değil.

Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin (VTsIOM) yaptığı ankete göre Rusya halkı son iki yılda mutluluk oranını artırarak yüzde 77'ye çıkardı. Rusya'nın 42 ayrı bölgesinde 1600 kişi ile birebir görüşerek yapılan çalışmaya göre halkın yüzde 18'i mutlu değil. nbsp;

Rusya'da en çok mutlu olanlar başkent Moskova'da yaşayan (yüzde 82), 18-24 yaş arası (yüzde 87) yüksek eğitimli (yüzde 84) halk. Rusya'da iki yıl önce mutluluk oranı yüzde 67'lerde bulunuyordu.

Mutlu olduğunu ifade edenlerin yüzde 29'u kaliteli bir aile yaşamına vurgu yaparken, yüzde 18 çocuk ve torunları nedeni ile mutlu. Başarılı bir yaşam yüzde 17 ve iyi iş ise yüzde 10 mutluluk gerekçesi. Yüzde 6 dostlarından dolayı mutlu olurken, yüzde 3 ise mutsuz olmak için bir gerekçeleri olmadığından mutlu.

Mutsuz olduğunu söyleyenlerin yüzde 19'u fakirlikten şikayetçi. Yaşlılık ve hastalıklar ise yüzde 7 ile ikinci sırada. İşsiz olmaları ve yaşamsal problemler ise yüzde 4 mutsuzluk gerekçesini oluşturuyor.

Ankete katılanların yüzde 49'u çevrelerinde mutlu insan gördüklerini ifade ederken, bu rakam iki yıl önce yüzde 42'lerde bulunuyordu. Çevrelerinde mutsuz insan gördüklerini ifade edenlerin oranı ise yüzde 18'den yüzde 12'ye düştü. Mutlu ve mutsuzlarla eşit oranda çevrili olduklarını düşünenlerin ise yüzde 36..

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...