Hava sıcaklığı Cumartesi günü düşüyor! Yaz Eylül'de de sürecek

Düzenleyen:
Hava sıcaklığı Cumartesi günü düşüyor! Yaz Eylül'de de sürecek

YAŞAM Haberleri

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen: "İzin yasağı nedeniyle vatandaşlar tatile gidemedim diye üzülmesinler, eylül ayının da sıcak geçmesini bekliyoruz" "Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 4-5 derece düşecek, bir hafta sonra tekrar yükselecek sıcaklıklar eylülün sonuna kadar devam edecek" açıklamasını yaptı.

Bu arada cumartesi gününe dikkat! İstanbul ve Marmara genelinde 33 derecelerde seyreden hava sıcaklığı Cumartesi günü 25 dereceye kadar düşecek. Hava sıcaklıklarını düşmesiyle birlikte bölgede yağış görülebilir.

Prof. Dr. Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki sıcaklık  artışında en önemli etkenin sera gazlarının atmosferdeki miktarının artması  olduğunu bildirdi.

Bu yıl sıcaklıkların sürekli mevsim normallerinin üzerinde  seyrettiğini beklediklerinden, daha sıcak bir yaz geçirdiklerini ifade eden Şen,  "Bu yaz beklediğimizden de sıcak geçti. Türkiye'de de yaz aylarını 90 gün  sayarsak, 60 günün sıcak olacağını tahmin ediyorduk. Fakat 80 günü bulacak gibi  gözüküyor. Yani şu 3 aylık dönemde 10 gün normal değerin altına düştü. İzin  yasağı nedeniyle vatandaşlar tatile gidemedim diye üzülmesinler, eylül ayının da   sıcak geçmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız izinlerini eylülde kullanabilir. Çok  da güzel olur." diye konuştu.

Afrika sıcaklarına karşı vatandaşların da pek fazla yapabileceği  birşey olmadığını ifade eden Şen, sağlık sorunu olan kişilerin çok sıcak  havalarda dışarı çıkmamasını ve serin alanlarda zaman geçirmesi önerdi.

- "Bu hafta sıcaklıklar 4-5 derece düşecek"

Şen, bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların 4-5 derece düşeceğini ve  sonra tekrar  mevsim normallerinin üzerine çıkacağını vurguladı.

Aniden düşen sıcaklık değerleri nedeniyle bazı bölgelerde kuvvetli  yağışların görülebileceğini ifade eden Şen, şunları söyledi:

''Özellikle Marmara, Batı Karadeniz ve İç Ege'de gök gürültülü yağışlar  bekleniyor. Eskişehir, Bilecik civarlarında cumartesi ve pazar günü yağış  bekliyoruz. Su baskınlarına dikkat etmek lazım. 5-6 gün hava mevsim normalleri  civarında olacak. Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 4-5 derece düşecek, bir hafta  sonra tekrar yükselecek sıcaklıklar eylülün sonuna kadar devam edecek."

CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT!

İstanbul ve Marmara genelinde 33 derecelerde seyreden hava sıcaklığı Cumartesi günü 25 dereceye kadar düşecek. Hava sıcaklıklarını düşmesiyle birlikte bölgede yağış görülebilir.

Hava sıcaklığı Cumartesi günü düşüyor! Yaz Eylül'de de sürecek

Hava sıcaklığı Cumartesi günü düşüyor! Yaz Eylül'de de sürecek

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...