Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Sağlık Bakanı Hemud, bakanlığın ihmali tespit edilirse istifa edecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak Sağlık Bakanı Hemud, bakanlığın ihmali tespit edilirse istifa edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Sağlık Bakanı Hemud, 11 bebeğin öldüğü hastane yangınında bakanlığının ihmali tespit edilirse görevi bırakmaya hazır olduğunu söyledi.

Irak Sağlık Bakanı Adile Hemud, Bağdat'taki bir hastanede çıkan yangın sonucu 11 bebeğin hayatını kaybetmesinin ardından katıldığı bir televizyon programında istifa mektubunu imzaladı.

Hemud, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın herhangi bir biriminde gerekli hastanelere hizmetlerin sunulması ve son yangın olayında ihmali olduğu ispat edilirse şimdiden istifa ediyorum." dedi.

Daha önceden hazırladığı istifa mektubunu imzalayan Hemud, bakanlığının ihmali tespit edilirse mektubu Irak Başbakanı Haydar el İbadi'ye sunacağını söyledi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ahmed el Redini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bakanlık Genel Teftiş Ofisi, Yermuk Hastanesinde çıkan yangının araştırılması ve ihmali bulunan sorumluların tespit edilmesi için inceleme başlattı." dedi.

İncelemenin sonucunu kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Redini, sorumlulara gerekli cezaların verileceğini kaydetti.

Bağdat'ta dün Yermuk Hastanesinin doğum ünitesinde çıkan yangında 11 bebek hayatını kaybetmiş, 10'u yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...