Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ’nün İtalya yapılanması

Düzenleyen:
FETÖ’nün İtalya yapılanması

DÜNYA Haberleri

İtalya'nın okul açma izni vermediği FETÖ, bu ülkedeki faaliyetlerini Vatikan üzerinden Hristiyan dünyası ile ilişki kurmaya yoğunlaştırdı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) İtalya yapılanmasında, Katolik dünyasının merkezi Vatikan üzerinden lobi ve propaganda çalışmaları yapan sözde diyalog dernekleri öne çıkıyor.

Türkiye’de 15 Temmuz’da darbe yapmaya kalkışan FETÖ’nün, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi İtalya’da da örgütlenmesi bulunuyor.

İtalyan devletinin mesafeli yaklaştığı ve bu nedenle herhangi bir okul ya da eğitim kurumu açmasına izin vermediği FETÖ, İtalya'daki faaliyetlerinin merkezine sözde diyalog ve dostluk derneklerini koyarak, başta Katolikler olmak üzere Batı ile ilişkilerini geliştirme çabasında. FETÖ, bu dernekler aracılığıyla kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyip İtalyan kamuoyunu, üçüncü kişi ve kurumları etkileme yoluna gidiyor.

FETÖ’nün İtalya genelinde, Roma’da Tevere Enstitüsü, Milano’da Alba Kültürlerarası Derneği, Modena ve Venedik’teki Milad Kültürlerarası Diyalog Derneği olmak üzere 4 ayrı şehirde farklı diyalog dernekleri bulunuyor.

Roma’daki Tevere Enstitüsü aracılığıyla Katolik Kilisesi ve İtalyan başkentindeki önemli kurum ve kişileri etkilemeyi hedefleyen FETÖ'nün, iş dünyasının güçlü olduğu Milano’da Alba aracılığıyla gurbetçi iş adamları ve İtalyanları, Modena ve Venedik’te Milad derneği vasıtasıyla İtalyanları, Türk vatandaşlarını ve bu kentlere gelen Türk ve Müslüman göçmen öğrencileri etkilemeye yönelik girişimleri bulunuyor.

Gelirlerinin bir kısmını ülkenin kuzeyinde yaşayan Türk vatandaşlarından bağış adı altında toplayan FETÖ kuruluşları, iftar programlarına ilaveten Hristiyan ve Yahudi inancının önemli günlerinde yüksek maliyetli yemekli davetler ve toplantılar düzenliyor.

Gülen'in Papa'yı ziyareti, örgütün yeni rotasını belirledi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, Şubat 1998’de Vatikan’da Katoliklerin o dönemki lideri Papa 2. Jean Paul ile görüşmesinin ardından örgüt, Vatikan ile bağlarını güçlendirmeye ayrı bir önem verdi. FETÖ, özellikle Vatikan’ın 1965 yılında sonuçlandırarak dünyaya duyurduğu 2. Vatikan Konsili’nde benimsediği dinlerarası ve kültürlerarası diyalog tezini kendi çalışmalarında da kullanmaya ve dünya genelinde faaliyetlerinde diyalog temasını işlemeye başladı.

FETÖ, 2007 yılında kurumsallaşma yolunda Roma’da ilk adımı Tevere Enstitüsünü kurarak attı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...